Mag ik appartement onderverhuren?

Het zou leefbaarder zijn moest ik een onderhuurder vinden zodat ik hier kan blijven wonen. Er zijn 2 kamers vrij en privé boven, de badkamer, wc en grote tuin is
gemeensch. beneden. Wie weet waar ik deze vraag kan stellen?


7 Antwoorden op “Mag ik appartement onderverhuren?”

 1. Er is een site : co-housing 😉 met veel tips en trics

 2. Niet onderverhuren. Maar mee-huren. Co-housing is dat voortaan. Een huurpartner zoeken

 3. Goed bekijken als je eigenaar bent en verhuurt, de fiscus kijkt mee😉

 4. Onderverhuren mag wettelijk niet. U kunt wel Medehuurder zoeken maar die moet wel zijn adres er kunnen zetten. Ook voor u beter. Want stel dat die persoon uw huis leegrooft hebt u geen been op te staan. En kan u nog een fikse boete krijgen en mocht u een uitkering krijgen gaan ze daar ook naar kijken. Veel succes en hopelijk kunt u blijven wonen.

 5. Opletten naar belastingen. Als je een medehuurder hebt wordt dit aanzien als een samenwonen. Kan een klein drama opleveren. Ook naar bepaalde voordelen je al eventueel hebt.

 6. Celine schreef:

  toch niet hoor, heeft enkel gevolgen als de 1 of de ander van een invaliditeitsuitkering leeft bv.
  Ik woon ook samen met 2 andere mensen, mijn belastingen zijn hetzelfde gebleven. Enkel is er iemand die een medische parttime werkt en bij krijgt van de mutualiteit, dit is van haar nu idd berekend op het andere laagste inkomen van een medehuurder.

 7. Brenda schreef:

  Zelfs bij koppels blijven de belastingen apart berekend worden, enkel els je wettelijk samenwonend bent krijg ja samen 1 belastingsbrief.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.