24 Antwoorden op “Mensen met ervaring over mobiele airco? Werkt het goed? Verbruik?”

 1. Wij hebben er 2,en het koelt goed,verbruik weet ik niet, we hebben toch zonnepanelen.. Niet veel lawaai, wirhpool,piquina,3000 watt per ene en men moet een raam hebben voor de afvoerbuis,voor een grote ruimte is het wellicht aangeraden om zo een Amerikaanse airco ,zit in muur( zoals die op de slaapkamer)f 23 gr.GR

 2. Ik heb er 1 voor beneden en 1 voor boven, werken beide goed. Je moet bij aanschaf wel goed letten op het aantal vierkante meter dat ze kunnen koelen. Je moet zien dat ze zwaar genoeg zijn.

  tristar A-klasse, 1200 watt en Profile 1020 watt. Via bol.com. Maar let vooral op het m3 meter dat ze max kunnen koelen.

 3. airco verbruikt wel zeer veel stroom opletten daar mee

 4. klopt niet, een airco verbruikt een pak minder dan je denkt, hebben een zeer goed rendement

 5. Christel schreef:

  Hebben dit ook gehad… Voor goef te zijn zou je in elke kamer een moeten hebben… Hebben nu airco in combinatie met verwarming gelegd… Beste investering ooit maar hebben zonnepanelen 😉 super content van en geen plakkerige nachten 😁

 6. Kimberley schreef:

  Airco hier normaal in ons hoekappartement 32 graden met deze temperaturen is nu al heel de dag 26 graden. Maar voelt pak koeler aan. Onze buis zit door een verluchtingsgat dat in de muur zit. Maar je hebt ook speciale raamkits voor de buis door de raam te hangen. Qua verbruik valt dat goed mee. Een ventilator verbruikt meer. Je hebt ook hierin klasses zoals met droogkast en andere electro. Wel goed zien dat je weet hoeveel vierkante meter je wilt koelen.

 7. Ik heb een peperdure van DeLonghi gekocht, dat voorzien is voor 4x het volume te koelen dan de plaats waar hij staat. Dat ding zou vlot 180m3 moeten kunnen koelen, en de prijs is naar venant geweest (1400€). Eerlijk? Helpt geen bal. Het is gewoon een goede ventilator, meer ook niet. Zolang je de afvoer niet 100% dicht hebt, zal het niet veel uitmaken buiten een paar graadjes. En dan moet je weten dat de buis zelf ook warmte afgeeft en de boel gewoon opwarmt rondom. Dus advies, als je geen nette afvoer hebt zoals bv oude buis van een droogkast ofzo, is het z’n geld niet waard. Wat mensen ook beweren, die dingen kunnen onmogelijk meer dan enkele graden koelen als er een raam open moet staan.

 8. Als koeltechnieker moet ik hier toch een hoop mensen hun bubbel doorprikken.
  Ten eerste is een mobiele airco geen energievreter, zit enkel een ventilator en een compressortje in. uiteraard verbruikt deze toch veel stroom op een dag omdat die constant ingeplugged zit, maarja een koelkast of vriezer ook.
  Ten tweede is het gewoon nodig om een goeie afvoer te voorzien voor de warme lucht die onttrokken word.maar deze buis gaat echt de ruimte niet gaan opwarmen, of toch niet voelbaar.
  Ten derde, of je nu ene van 300€ koopt of van 1500€, een mobiele airco zal goed zijn voor 50-60m² een 5-6graden te koelen. De rest is verkooppraat.
  Wil je dat je je kamer optimaal kan koelen, laat dan een firma komen voor een centrale airco. Kost je per slaapkamer zo’n 750-1000€ en voor de woonkamer mag je 2000-3000€ rekenen.

  Soms verwachten mensen veel meer dan de techniek aankan.

 9. Wij slapen onder het dak en was echt niet meer te doen. Dus een Delonghi pinguino silence gekocht, de buis door een gat in de muur en wij slapen nu lekker koel. Kwa verbruik valt deze zeker goed mee.

 10. Ik heb ook een mobiele gehad, tja koelde wel iets, veel lawaai vond ik,
  Heb hem aan zoon gegeven , en hier op elk verdiep ( 4 ) een grote vaste laten plaatsen = heerlijk, dat werkt , trekt bijna geruisloos alles behaaglijk cool, ik zet ze wel niet constant op, energieverbruik ! en geen zonnepanelen.

 11. Yvonne schreef:

  Ik heb er ook 2 en het gebruik is meestal juli en augustus en kost dat 50€ aan stroom het oordeel is dat je ze gebruikt waar je bent en met vast aangelegde overal ik weet niet of je deze uit kan zetten

 12. Ik heb een zirbo mobile airco, waren zeer prijzig maar echt de moeite waard! 80m2 koelt binnen no time ! Ik heb er nog nooit spijt van gehad. Geen gaten in de muur en niks hoeft aangesloten te worden, einde van de zomer kan hij weer de zolder op.

 13. Christel schreef:

  Heel goed. Valt mee qua prijs. Een nieuwe voor 100 a 200. Spijtige is dat je een gat moet maken in je muur of je moet een plank met een gat in maken voor in de raam.

 14. Je werkt het best met een vast toestel, indien je zonnepanelen hebt zou ik me niet direct zorgen maken ivm de energiefactuur. Indien je geen hebt, het verbruikt wel wat elektriciteit. De merken met de minste defecten zijn fijutsi siemens of daikin.

 15. Kristel schreef:

  Wij hebben vrijdag een mobiele airco gekocht gekocht van het merk Eurom. Zeer tevreden voorlopig.

 16. Céline schreef:

  Wij zijn nu aan het overwegen om de Europ Polar 9000 te kopen

 17. Sigrid schreef:

  Wij hebben geen airco maar wel een koele kamer
  4 flessen vullen met water en in de diepvries
  Dan 2 uur voor je gaat slapen zet je een ventilator aan en zet er 2 flessen voor zodat de wind er langs blaas
  Eventueel de flessen snachts omwisselen
  Mijn dochter is geboren tijdens de hittegolf van 2009
  En het was 34 graden op haar kamertje
  De kraamhulp kwam met dit idee en het werkte echt
  Elke keer als ik haar uit haar kamertje haalde de ventilator aan en het was er na een paar uurtjes 22 graden

 18. Geoffrey schreef:

  En kijk ook goed naar de capaciteit. Ik heb er ooit een gekocht en ik dacht 30m2 is meer dan genoeg voor mijn living van 7×4. Toen het echt niet koelde kwam ik tot de conclusie dat het er een was voor 30m3…

 19. Stephanie schreef:

  Ik heb een ventilator gezet van Rowenta met stille nachtfunctie. Scheelt geen 10 graden maar hier kunnen we er wel in slapen

 20. Helena schreef:

  Mobiele airco’s zijn goed voor relatief kleine kamers, ze zullen nooit het hele huis kunnen afkoelen , dan moet je een vaste airco nemen 🙂

 21. Kijken hoeveel vierkante meter jullie oppervlakte is waar de airco moet staan. En dat in de winkel doorgeven. Zij weten perfect welke airco welke oppervlakte aan kan.
  Wij hebben een Delonghi. Maakt idd wel wat geluid. En we hebben een dikke isomo plaat met een gat erin gemaakt voor de buis naar buiten te steken. Voor de rest vind ik het kijken en vergelijken qua winkel. Het kan zijn dat je in winkel A meer betaald dan winkel B.

 22. Ik heb een dysoncooler. Ziet er mooi uit. Kun je automatisch instellen, bijna geruisloos en kun je overal verplaatsen.
  Kostte ongeveer 300 euro…
  Slapen met airco is niet zo gezond…

 23. Een doodgewone ventilator op voet: ongeveer 25€ en zeer efficiënt. Wij hadden hetzelfde probleem en hebben ook eerst een mobiele airco aangeschaft: amper verbetering. Best ventilo: quasi geen lawaai en steeds een aangenaam “tochtje”.

 24. Sabine schreef:

  Pas gekocht mobile airco bij hubo 89euro koelt heel goed en je kunt er ook nog eens ijsblokjes erin doen voor extra koeling veel succes


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.