27 Antwoorden op “Met welke eenvoudige gewoontes sparen jullie veel geld uit?”

 1. Frieda schreef:

  Zeer zuinig zijn met verbruik elektriciteit en water!!! de fiets of de voetjes voor korte afstanden ! afval goed sorteren ! hier een vuilzak op een maand de rest eens per maand naar containerpark ! kom altijd rond met mijn (gratis vuilzakken ) probeer altijd gratis te parkeren ! een beetje stappen kan geen kwaad ! Wij zijn graag overal bij ,maar evenementen met inkom proberen we te vermijden

 2. Marcella schreef:

  elke dag de uitgaven opschrijven, zo weet je heel gauw wat je kan anders aanpakken

 3. Cecillia schreef:

  Water uit de regentonnen voor wc en poetsen.
  Wasdraad in keuken ,,, badkamer en schuurtje.(fietsenstalling ).
  Vriezers leeg eten.
  Koken voor enkele dagen,,,

 4. Op 30 graden (buiten onder- en beddengoed) wassen en buiten drogen of droogrek. Maar 1 keer in de week vlees voor de rest veel groenten en aardappelen. Kheb geen auto, dus doe alles met de fiets, te voet of met de bus. Als het katteneten, wasmiddel etcetera in de reclame staat koop ik ineens een grote voorraad. Als ik naar ’t stad ga neem ik altijd zelf drinken mee of koop het daar in de supermarkt in plaats van een veel te duur terrasje te doen. Gratis festivals in de zomer, zijn meestal ook nog de leukste. In plaats van de verwarming hoger te zetten een extra trui of fleece.

 5. Veerle schreef:

  Alles zelf doen, zelf maken, zelf kweken, …. en als je je daarop focust heb je bijna geen geld nodig. Ik maak enkel beleg met wat ik groei en kweek, kook volledig met groenten, vlees, eieren … van eigen kweek. Koop goedkope lokalen producten. Ik was en doe de afwas met een aftreksel van een saponineplant en maak tandpasta van guavablad uit de tuin. Wij wassen ons met een scrub van koffieprut en zout en mijn haar was ik met een ei of een aftreksel van een saponineplant. Ik gebruik vooral het openbaar vervoer maar blijf voornamelijk thuis. Geen probleem aangezien we niet uit werken gaan maar zelfvoorzienend leven. Overschotten maken we in. We vangen eigen regenwater op en hebben 3 zonnepanelen op ons dak liggen. We zijn niet aangesloten op de waterleiding of het elektriciteitsnet, dus hebben we geen rekeningen. Dat maakt het allemaal heel simpel.

 6. Kijken wat er steeds in de aanbieding staat bij de winkels, je kunt vaak bij buurtslager mooie collies kopen waar je door bespaart, in lidl heb je verschillende hoekjes met – 30% waar je vaak leuke en lekkere dingen vind. Vlees dat vb nog 2 dagen goed is, dat maak ik die avond zelf allemaal klaar & hup in potjes. Ook speel ik vaak mee met wedstrijden voor grote en kleine prijzen. zo heb je gratis extra luxe, de 100% terug betaald actie doe ik alleen maar als ik echt er minstens mijn postzegel kan uithalen ( moet je altijd van je bedrag aftrekken )post-it en kladpapier heb ik niet, van alle mooie witte enveloppe hou ik de achterkant bij & verknip die in notapapiertjes en lijstjes voor boodschappen op te noteren, koop op de markt of dergelijke potjes met tuinkruiden en plant die zodat je steeds opnieuw hebt. wat te veel groeit knip je bij & vries je per kruid in een zakje. Zeker nu deze periode alles wat gaat van was op een droogrek drogen! ( buiten handdoeken, dat wil ik echt in de droogkast) ik denk dat het voor iedereen wat anders is, aangezien elke persoon tot persoon ergens anders meer belang aan hecht. Ik heb zo al eens een paar gratis tickets via gva en coca cola gewonnen voor cinema, altijd mooi meegenomen van die winacties.

 7. Enkel te kopen wat we nodig hebben. We kopen nooit meer eten dan voor de komende twee dagen. Spaart ook uit in afval. Kledij 2de hands. Schoenen nieuw. Flair libelle word hier gedeeld met de buren die koopt dit en die koopt iets anders van boekje enz…

 8. Zelf kuisproducten maken! En ook om 17u naar de winkel gaan als er veel aan -30 procent staat.

 9. Mijn vriend lacht me er steeds mee uit maar al ooit een tube ( kan van alles zijn, tandpasta,zonnecrème…..) opengeknipt nadat je er niets meer uitgeknepen krijgt ? Maar er zit nog zooo veel in. Doen

 10. Breng niet onmiddellijk oude spullen naar containerpark. Je moet er voor betalen. Zet ze online en geef ze gratis weg.sommige mensen hebben echt nood aan gratis spullen. Dus win win situatie

 11. 1kg gehakt kopen en op nachttarief klaar maken,bv balleken in tomatensaus, ik ben alleen en haal daar gauw 6 porties uit,,Een grote kom soep maken ( 8 liter) en invriezen,stoofvlees klaarmaken 1kg in porties invriezen, Heb je teveel frieten gemaakt,vries ze gewoon in,dat is goed voor volgende keer. zo maak ik vele gerechten klaar die in reclame staan ,en doe dit altijd op nacht,tarief,

 12. Wij kopen een deel van onze boodschappen via de buurderij, dat is een manier om rechtstreeks bij de boer aan te kopen voor stadsmensen. Het fruit is daar goedkoper, omdat er niks blijft hangen bij de distributeur en supermarkt, maar wel alleen seizoensgroenten te koop natuurlijk. Maar volgens het seizoen eten is sowieso goedkoper.

 13. Wij nemen water, afwasblokjes,wasmiddel van een vast merk. Ik stel voor mezelf een max prijs op. Bv ons merk water wordt alleen gekocht als het minder dan 0,42€/l verkocht wordt. Dan slagen wij een hele hoop in.verzorgingsproducten koop ik met stapelkorting. In kruidvat regelmatig -40% bij aankoop van 4 producten. Op die manier kan ik kwaliteitsproducten kopen op een goedkope manier. Weer slagen wij dan weer een hele op.

 14. Mazoutketel van Pasen tot eind september mazoutketel afzetten. Enkel af en toe op voor bad. Voor afwas kan snelkoker ook.

 15. Benjamin schreef:

  Als iets in een aantrekkelijke promotie staat véél durven kopen.
  Gisteren nog 20 pakken snoeprepenmix gekocht in Colruyt die -50% stond ,nu 1,52€ voor 400 gram a 20 reepjes . Plus dat het kleine reepjes waren dus als de kinderen nu een snoepje vragen ben ik er nu exact voor 7,50 cent vanaf 😜

 16. Vooral zelf koken en geen kant en klare maaltijden of bereidingen kopen, want die zijn veel duurder. Bijv. vlees dat gemarineerd of gekruid is kost veel meer dan dat je het zelf doet.

 17. Chantal schreef:

  Koop een brita kan met filters. Je gebruikt kraantjeswater dat nu wel lekker is, ook om te koken. Je hoeft niet meer met flessen te sleuren en het is milieuvriendelijk. 😁

 18. Miranda schreef:

  Als ik ga douchen vang ik eerst het koude water op in een emmer tot het water warm wordt, dan sta ik al klaar (uiteraard naakt), en dan maak ik mij nat. De kraan uit en dan haren insoppen, kraan aan uitspoelen. Spons of wat je wilt gebruiken nat maken en badschuim erop, kraan uit, insoppen, kraan aan en afspoelen, kraan uit en voila ik ben klaar! Dat bespaar veel water. De meeste mensen blijven er lang onderstaan en verliezen liters water. Het opgevangen water in de emmer gebruik ik om het toilet door te spoelen of plantjes water geven. Ik heb deze tip ook gelezen ergens. Zo douchen win met zijn drieeen korter en besparen water hihihi.

 19. Maaike schreef:

  Ik koop gedroogde bonen en week ze zelf voor ipv een pot.
  Ik maak gebruik van een hooikist met koken.
  Ik koop mijn vlees alleen in de aanbieding of afgeprijsd. Of zelfs in de aanbieding en afgeprijsd, dan heb je dubbele korting.
  Wij eten minstens 2-3 keer in de week vegetarisch. Koken afgepast zodat er gen restjes zijn.
  Kook met kruiden uit potjes ipv kant en klaar mixen en pakken kopen. Stuk goedkoper en vinden het lekkerder.

  Lampen en verwarming alleen aan in ruimtes waar je bent. Kort douchen, ik douche maar twee-en-halve minuut.
  Ik heb bij mijn verwarmingsketel een close-inn boiler ….. deze zit alleen in het stopcontact met douchen of als we de verwarming gebruiken.
  In de winter staan onze verwarming niet hoger dan 19 graden en voor het bezoek op 20.
  Wij gebruiken wasbaar vochtig toiletpapier (vroeger ook als billendoekjes voor de kinderen).

 20. Als je lid bent van de gezinsbond, en je hebt drie of meer kinderen , hoeven niet meer thuis te wonen, dan kun je een kortingskaart aanvragen voor het openbaar vervoer. Mijn man en ik reizen voor half geld met de trein en met korting met de bus. Voor de kortingskaart betaalden wij 6 euro voor 5 jaar. Je hebt wel je lidmaatschap van de bond voor ik dacht 35 euro per jaar, maar daarmee krijg je nog meer korting op andere plaatsen. Wij verdienen die kaart dubbel en dwars terug.

 21. Marie-Rose schreef:

  Als ik iets wil kopen denkik ;1e heb ik het nodig?2e waar ga ik het zetten? 3 kan ik het betalen?

 22. Marie-Rose schreef:

  Wassen met vol wasmachine op nachttarief ( ook weekend )op 30 of 60* buiten drogen,strijken op nachttarief. Eieren en aardappelen in schil in 1 pot koken.pudding voor 2 dagen maken 1 1/2vanille andere 1/2 met koffie of chicorei

 23. Claudine schreef:

  Een boodschappenlijstje maken en je er strikt aan houden. Maak je menu voor 2-3 dagen. Koop enkel wat je nodig hebt en laat je niet verleiden door de promoties 2 + 1 gratis voor voeding als je dat product op dat moment niet nodig hebt, bv kaas, charcuterie, vlees. De kans is groot dat je er uiteindelijk een deel weggooit omdat je het niet opgekregen hebt voor de vervaldatum. Het scheelt in je voedingsbudget als je meer dan 1 keer per week boodschappen doet. Kijk altijd in je koelkast wat je aan overschotjes hebt vooraleer je je menu’s opmaakt en probeer die restjes te verwerken. Ik woon alleen en als ik veel overschotjes heb maak ik er een pizza mee. Een pizzabodem kopen en versieren met de overschotjes. Overschotjes van tomatenpuree (concentraat) vries ik in in een ijsblokjesvorm, die blokjes gebruik ik dan om de bodem van de pizza in te smeren.

 24. Marcella schreef:

  één van de vele spaarmaatregelen : de boiler in de keuken uitzetten als de keuken opgeruimd is en pas weer aanzetten als er veel warm water nodig is, voor kleine afwas de kleinere waterkoker gebruiken

 25. – kraantjeswater drinken
  – met badwater van dochtertje toitet doorspoelen
  – bijna alles in de aanbieding kopen
  – alles in huis zelf doen ipv er iemand voor te moetek betalen
  – dochtertje ging niet naar de opvang
  – geen abonementen op tijdschriften
  – halve vaatwastabletten gebruiken
  – cola van lidl ipv merkcola
  – goedkoopste stukken fruit en groenten eten
  – gratis spullen, kleding zoeken op weggeefgroepen
  – bijna alles op 30graden of koud wassen


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.