34 Antwoorden op “mobiele airco kopen waar op letten of ervaringen?”

 1. degene met ne darm naar buiten das rommel ,koelt weinig en lawaaierig ,beste is ne vaste met ne splitgroep

 2. Steven schreef:

  dan weet ik niet welke jij hebt. De mijne 2 maand geleden gekocht bij van cranenbroek voor 199 euro en die is nie luid, en koeld de kamer van 20 vierkantemeter HEEL GOED.

 3. kheb er 3 1mobiele met darm 1 mobiele met split en 1 vaste alle 3 van amcor en de enigste dat ge uwe tv ni moet harder zetten is de vaste en das ne 12000btu en koelt van 32gr buiten temp naar 22 binnen 42m² da moete gij met die van u ni probere

 4. als ge idd goedkope rommel hebt zal je daar problemen mee hebben, met een duurder toestel heb je dit niet. hebben er ene van bosch met een darm naar buiten en daar zitten verschillende standen op.
  en ja een met vaste unit is nog stilder, maar daar is de prijs dan ook wel naartoe…. en voor de keren we dit maar nodig hebben in dit regenlandje..

 5. Jeffrey schreef:

  Voor de prijs van een vaste moet je het zeker niet laten 😉

 6. Jeffrey schreef:

  wij hebben voor boven kleine 40m2
  1 Unit om 2 slaapkamers en een hal te koelen en verwarmen 2000€

 7. Ik heb al 11 jaar een Belonghi en ben er super van tevreden een beetje onderhoud en de juiste insteling

 8. Nu een in de gamma (merk Bari) in promotie. Gekocht voor op het werk. Werkt heel goed! 199€ nu ipv 339€ ofzo

 9. ben die juist gaan halen 🙂
  Weet u hoe die stuk op een velux raam geplaatst wordt? Er staat geen instructie bij 😞

 10. Welke mobiele je ook koopt: neem 1 met dubbele slang. Altijd. NOOIT enkele slang. Als efficientie en werking iets is waar je op let tenminste… want anders kan je net zo goed een fan kopen.
  Tevens: als het ook maar een heel klein beetje mogelijk is: koop een gescheiden unit binnen/buiten.

 11. Ik vind het een heel gedoe om die luchtdarm naar het raam te leiden, dat kan dan weer niet dicht daardoor. En trekt zo weer warme lucht.
  Een niet mobiele heeft daarom mijn voorkeur.

 12. Daar zitten als het goed is onderdelen voor bij de unit. Als dat niet zo is dan kan er met hout of schuim iets gemaakt worden wat pas is maar inderdaad…. niet mobiel is inderdaad om meerdere redenen “beter” (efficienter, goekoper in gebruik, beter koeling, minder herrie)

 13. Mobiele is ok voor een kleine slaapkamer. Voor woonkamer is een vaste beter.

 14. Ik heb een mobiele op mijn slaapkamer gekocht toen het vorig jaar zomer zo heet was. Nog geen moment spijt van gehad!

 15. Frederik schreef:

  Ik heb me net de delonghi pac ex120 gekocht, tevreden van. Die koelt me ganse living (58 m²). De darm zit in een oude schouw opening. Laat u niets wijsmaken met een externe of dubbel unit airco. Ja, die zijn stiller, maar kosten meer… En die moet je om de 2 jaar latrn onderhouden (ongeveer 150 euro per onderhoudsbeurt). Als je geld teveel hebt is een dubbel unit zeker beter. Maar ik heb geen geld teveel. Een mobiele airco is onderhoudsvrij(enkel de filters eens uitspoelen). Het geluid is inderdaad wat storend, maar hij hoeft niet voortdurend aan te staan

 16. Mathieu schreef:

  Wij kochten een qlima onlangs toen het 20% korting was. Nog gen spijt van gehad

 17. Die systemen met een slang zijn toch dwaas of zie ik dat verkeerd?
  Je moet uw rolluik/raam openhouden om die slang nr buiten te kunnen steken terwijl ik liever mijn rolluik/raam dicht hou om de warmte buiten te laten
  Iemand die mij een andere visie kan geven

 18. Melissa schreef:

  goh wij hebben sedert vorig jaar ook zo 1…Ja een gedoe met de slang en water dat je moet opvangen maar als tijdelijk iets vond ik dit dik ok. Was echt wel merkelijk frisser in huis.

 19. als je wat creatief en handig bent maak je een plaat met een rond gat in. die plaat steek je vast in het raam die je opendraait. komt nieks van warme lucht binnen en je kan je rolluik zakken tot juist boven de buis.

 20. Werkt goed als je doet wat moet.
  Alles dicht en darm waar warme lucht uit komt buiten hangen.
  Neen niet gewoon door het raam want dan komt er weer warme lucht binnen.
  Je maakt in de opening van je raam een passende plexiplaat.deze moet goed aansluiten zoals een vliegenraam.
  Daar maak je een opening in waar je de uitmonding van de airco kunt op monteren.
  Je zal snel merken dat het veel beter gaat werken.

 21. Zalig! Heb al vier jaar een op mijn kamer met afvoer naar buiten zoals het hoort (niet via het raam 🙄 ) en maakt mss beetje lawaai maar als je hard genoeg werkt, slaap je daar door hoor 😜😜😜

 22. Boven vast airco toestel, beneden mobiele versie. Geen voorstander van mobiele airco, ik vind het een gedoe met zowel de luchtafvoer als de waterafvoer.

 23. Kristof schreef:

  Hebben een mobiele gehad. Nu op elke kamer een vast toestel. Zalig met dit weer. Hebben de mobiele bijgehouden voor de living maar wordt al 2 jaar niet gebruikt… zal ook nog een vaste komen 😎. In elke geval zoals eerder hier vermeld moet je zien dat je slang goed naar buiten kan. Wij hebben toen een gat gemaakt in de muur om de mobiele airco op aan te sluiten.

 24. Marijn schreef:

  Een vaste airco werkt VEEL beter.. Een mobiele airco werkt voor enkele jaren, daarna niet meer.. Je moet ook altijd een slang door het raam naarbuiten hangen waardoor er ook weer warmte naar binnen komt. Het koelt wel wat af maar verwacht geen wonderen

 25. Nathalie schreef:

  Wij hebben in de slaapkamers aan zuidkant vaste airco’s gezet van Daikin. Beste investering ooit! Het is zelfs zo dat als we de airco’s aanzetten en alke deuren openlaten, het overal koel is in huis. Bij de kids op de slaapkamer is het nu 22 graden (en zij hebben geen airco op de slaapkamer)

 26. Wij hebben er ooit 1 gehad. We waren er wel tevreden van. Maar uiteindelijk voor een vaste gegaan onder en boven. Zalig. Zowel wamen als koelen(LG)

 27. Ik heb een mobiele gekocht voor de bovenverdieping omdat we boven nog moeten verbouwen dus nog niet de moeite voor een vaste te zetten.
  Werkt goed, verbruik is wel hoog (vergelijkbaar met een oven die aan staat). Ik ben voor deze gegaan: Eurom PAC 14.2

 28. Ik heb gewoon een vaste airco in living, eet-, woonkamer, keuken en slaapkamer. Blaasunit binnen, compressor en ventilator buiten, Mitsubishi fabrikaat. Die was bij het huis dat ik kocht. Die werkt heel goed en verbruikt eigenlijk weinig. Staat ook niet in de weg want de blaasunits zijn klein en hangen hoog aan de muur. Met deze dagen zou ik niet zonder kunnen.

 29. Heb mobiele. Beter iets dan niets, maar verbruikt enorm veel en kan een kamer van 35m2 niet koelen, max 1 graad. Heb nu 30 graden binnen, dus het blijft bloedheet. Is ook een heel slecht geisoleerd appartement, heel de dag de zon op de zij gevel. Maar zoals ik zei, beter iets dan niets 🙂

 30. slechte airco dan . hier kamer van +- hetzelfde amper geisoleerd en geen deur in ( hangt doek voor) . airco sleurt temp van 30 graden naar 24 in nog geen 30 minuten en tis ne mobiele

 31. Esther schreef:

  Bij ons werkt het goed maar wij hebben wel een plaat gemaakt dat in het raam past met een opening voor de darm zodat er geen warme lucht terug binnen komt. 😀

 32. Lindsey schreef:

  Ik gebruik een mobiele airco in de slaapkamer en werkt perfect.koelt tot 17 graden en duurt echt niet lang voor de kamer fris is . Zet hem een half uurtje op voor het slapen gaan. Komt van den vandenborre. Bij ons ligt de darm gewoon door de raam en niet met een hulpstuk. Ook moet je hem maar 1x per jaar leegmaken want hij slaat amper water op.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.