Moet een waterverzachter altijd geplaatst worden waar je water binnen komt?

Moet een waterverzachter altijd geplaatst worden waar je water binnen komt of kan je die installatie bv op de zolder zetten als de ketel daar ook staat? Ik zou er graag eentje zetten maar mijn water komt via de garage binnen en deze is vrij smal als ik daar nog een waterverzachter moet zetten kan mijn auto niet meer in de garage.


7 Antwoorden op “Moet een waterverzachter altijd geplaatst worden waar je water binnen komt?”

 1. Als ge al uw water wilt behandelen, lijkt het me wel handig om hem te plaatsen waar uw water het huis binnen komt

 2. Patrick schreef:

  Liefst tss uw teller en de eerste ontkoppeling naar een kraan of voor de scheiding naar twee of meerdere kranen ,anders geen zin om een waterverzachter te plaatsen

 3. Stefan schreef:

  Trek 2 alpexen van waterteller naar zolder en zet hem op zolder, ga van teller naar waterverzachter op zolder en van waterverzachter terug naar teller en opgelost

 4. Giovanni schreef:

  de nieuwste waterontharders hebben het formaat van een PC bak dus zo breed komen die echt niet… en je kan hem mss wat hoger tegen het plafond plaatsen dan staat hij ook minder in de weg….

 5. maar hebben dan zo n speciale vorm van zoutblok dat je hiervoor enkel bij hun terecht kunnen en , woeker prijzenn moet betalen.

 6. Steven schreef:

  pc bak van 1980 akkoord. Zo klein zijn ze nu ook weer niet. Hoger plaatsen kan, maar is niet handig voor bijvullen zouten en ander onderhoud. Zou voorstellen om een hoekje in de garage te kiezen en dan van waterteller naar ontharder en van ontharder terug naar aansluiting van je verdere waternet. Kan je evt in dikke Alpex makkelijk zelf doen. Leidingen op de muur of zelfs aan plafond.

 7. Steven schreef:

  Denk ook aan water afvoer voor de spoelingen. Kan via simpele darm naar een uitgietbak of ander afvoerwater punt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.