Moet je een visakaart hebben voor in buitenland?

Moet je een visakaart hebben voor in buitenland? We zouden graag verdere reizen beginnen maken, maar men verteld me dat je daar alleen met visa kan afhalen/betalen. En wij zijn helemaal tegen visa kaarten of dergelijke eigenlijk.


27 Antwoorden op “Moet je een visakaart hebben voor in buitenland?”

 1. Je kan ook in de post bv een prepaidvisa kaart nemen. Dan zet je daar een bedrag op hierop in België en kan je max dat bedrag afhalen.

 2. doreen schreef:

  Je kan via je bank een prepaid visa krijgen voor zulke dingen , al heb ik overal altijd betaald met met de gewone bankkaart

 3. Soms heb je idd een visa nodig, vb bij een overzet met de boot, maar eigenlijk kan je heel veel gewoon met bankcontact betalen en is een visa niet nodig!

 4. Vaak heb je die idd nodig. als je die enkel gebruikt voor op reis te gaan, is er echt geen gevaar dat da misgaat. Als je ziet dat er wanneer de afrekening van de rekening gaat geld op je rekening staat om af te lossen is er echt geen probleem met een visakaart

 5. We kennen wel enkele mensen waar het serieus misliep. Maar dat heb je uiteraard zelf in de hand. Maar als ik het kan mijden, schaf ik me zeker geen aan.

 6. Ik zie echt geen probleem met Visa/Mastercard, wel met een uitgave probleem bij mensen.. Mocht je bij Argenta binnenstappen, heb je de Mastercard gratis (of dat zou moeten veranderd zijn ondertussen, ik betaal er alvast niets voor en gebruik die 2x per jaar of zo). Trouwens, je kan toch ook in het rood komen met een gewone bankkaart, ofwel moet je dat gaan aangeven bij de bank, dat dat niet mag. Maar dat is dan ook gevaarlijk in het buitenland, stel je voor dat je echt iets tegenkomt en je geld nodig hebt en je kan er niet aan…

 7. Evelyne schreef:

  Nochtans gemakkelijk visa, daar zit annulatieverzekering, bijstand enz enz in.

 8. Christiane schreef:

  Inderdaad. Wij betalen er onze reis mee. Dan moeten wij geen extra verzekering nemen bij reisbureau. Maar meenemen naar buitenland doe ik niet.

 9. als je een kamer huurt , een auto , ed heb je dat nodig , visa werkt super voor velen dingen , maar je moet natuurlijk je eigen limiet kennen . Ik ga nooit zonder visa op verlof mijn reisbijstand zit er bij in,

 10. ashley schreef:

  Ben al veel naar die landen geweest, en neem gewoon veel cash mee, beetje in portemonnee, beetje in handbagage, beetje in valies,..

 11. ge hebt dat niet nodig, maar het is vaak wel handiger… Ik ben ook lang anti-kredietkaart geweest, tot ik meer en meer zag dat betalen op internet heel vaak niet anders ging. ik heb een mastercard van mijn bank, maar k heb ze eerlijk gezegd in t buitenland nog nooit gebruikt! 😉 Ik gebruik overal gewoon bancontact

 12. Wat is er mis met prepaid kaart van visa??? Bij b post kan je al een prepaid krijgen 😉 of KBC indien je klant bent 🙂 die heb ik ook en is veel veiliger en gemakkelijk

 13. Sandra schreef:

  Bankkaart gaat perfect, wel zorgen dat ze deze open zetten voor internationale afhalingen (hiervoor moet je even contact opnemen met je bank). Bij verre reizen zoek je best naar ‘ATM machines’ , daar kan je altijd met je bankkaart afhalen (bij de meeste gewone automaten ook hoor). Succes met je reizen!

 14. Pascale schreef:

  Zelfs als je een auto wil huren heb je een visa nodig en dit al in spanje

 15. ik neem zo weinig mogelijk cash mee : op geld staat geen naam, als het verloren of gestolen wordt. Ik heb al jaren een Visa- en Mastercard, die ik vooral op reis gebruik. Ik schrijf gewoon op wanneer en voor hoeveel ik ze gebruik, als de afrekening komt, check ik dat verrichting per verrichting. Je bent verzekerd tegen diefstal en fraude

 16. In ons Visa kaart zit zelfs de annulatieverzekering erin en bij sterk afwijkende vluchturen betaald Visa een stuk terug

 17. In Zweden ging mijn bankcontact kaart niet dus visa was de enige oplossing in de winkel. Achterna naar bank geweest voor inlichtingen te vragen en ze verstaan hun er niet aan dit dit niet ging, beter om zekerheid spelen. Neem er maar 1 mee

 18. ik heb destijds lange reizen (en ook een uitwisseling) gedaan in latijns amerika zonder visa. nooit nodig gehad, maar ik had wel voor alle zekerheid ook een grote deel cash bij. maar ook steeds in grotere steden kunnen betalen met bancontact. en ik spreek van toch al meer dan tien jaar terug

 19. Visa heeft ook voordelen zoals gratis annulatieverzekering. Je kunt eens navragen op uw bank ik krijg nu voor 1 jaar eentje gratis, dus ik ga het eens uitproberen.

 20. een visakaart krijg ook niet zomaar bij je bank , je moet al dikwijls een equivalent of meer van het bedrag van de visa op een spaarrekening hebben staan , en genoeg inkomen hebben.

 21. Ik heb een Mastercard bij Argenta en daar staat niets van cash geld geparkeerd hoor… Dus 0.0 op spaarrekening en er komt daar ook geen inkomen binnen. Grote kans dat dit dus van bank tot bank afhankelijk is, of op de moment van de aanvraag.

 22. Wij hebben MasterCard. Enkel en alleen aangeschaft voor de payage in Frankrijk en als je iets wil boeken ook meestal met MasterCard of visa te betalen. Blijft bij ons zelfs in portemonnee voor de reizen liggen. Wordt zelden gebruikt in ons gewoon gezinsleven

 23. Sabrina schreef:

  Op reis gebruiken we heel vaak visa.
  En thuis ook soms want sommige online shops aanvaarden enkel maar visa.

 24. Ik boek regelmatig vliegtuigtickets en vroeger moest ik altijd aan mijn ouders hun visa kaart vragen. Prepaid van de post geprobeerd bij sommige maatschappijen gaat dit en sommige niet. Visum voor Turkije online gaat enkel met visa kaart. Dus uiteindelijk maar visa kaart gaan halen. Was er ooit ook tegen maar het moest want altijd mijn ouders vragen vond ik ook irritant. Zoveel moest ik niet bewijzen bij KBC. Ik verdiende net genoeg om rond te komen alleen en interim.

 25. In de VS is een kredietkaart onmisbaar. Een prepaid VISA of MasterCard is dan ideaal als je geen gewone VISA kaart wil.

 26. Sabine schreef:

  Wij zijn net terug van Afrika en hebben werkelijk ALLES met visa betaald, zelfs een drankje wat omgezet in euro nog geen 2 euro was. Geen enkele kost moet je dan betalen. Wel wnn je geld afhaalt worden hier kosten op berekend. Maar je kan overal met je visa terecht denk ik. Ilse het was Zuid Afrika, maar vorig jaar in Namibie was dit ook zo


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.