Opstijgend vocht in kelder behandelen?

Misschien een rare vraag maar ga ze toch maar stellen . Wij hebben opstijgend vocht in de kelder, zelfs nu tijdens de droogte ( de buien van gisteren er even niet bij rekenen ) zijn de tegels vochtig . Ons huis is van 1973 , geen idee hoe de fundering is . We waren in de week de laatste dozen aan het uitpakken die op de grond tegen de muur stonden en deze waren aan de onderkant volledig beschimmeld Iemand een idee wat we er aan kunnen doen , muren zijn niet bezet, Kunnen we hier zelf iets aan doen of moeten we met een firma werken? Kelder krijgt verluchting door ramen die we dagelijks openzetten


5 Antwoorden op “Opstijgend vocht in kelder behandelen?”

  1. gewoon nooit iets op grond zetten in kelder, altijd palet tussen en verluchten.
    dat je tegels nat zijn heeft niks met opstijgend vocht te maken wssl

  2. Kelder heeft bij ons geen continue verluchting want zit volledig onder de grond, maar nooit problemen mee. Mooie vochtigheidsgraad, koele temperatuur. Maar idd wel nooit iets rechtstreeks op de grond, alles idd op palletten en ook nooit tegen de muur. Op die manier heb je een soort lokale verluchting rond je doos/muur/grond.

  3. Jurgen schreef:

    Dit zijn werken die je beter laat doen door een firma die je ook garantie wilt geven. Ik kan je de firma noaqua aanraden.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.