Opstijgend vocht zelf behandelen?

Kan er mij iemand helpen ? Onze verzekering heeft komen constateren dat we opstijgend vocht hebben in de keuken (verzekering komt er niet in tussen). Wij zouden het graag zelf doen… Kunnen jullie ons zeggen of de plaster helemaal vd muur moet ? En of we de plinten ook moeten weg halen ? We hebben de kit gaan halen van Aquaplan.


10 Antwoorden op “Opstijgend vocht zelf behandelen?”

 1. ik zou die plint er al eens afhalen en kijken tot waar de bezetting doorloopt? Als er bezet is met klasieke kalk tot onder de dpc is dees een mogelijk resultaat..
  p.s. zowieso moet die plint eraf en de kalk ook…

 2. Michel schreef:

  Volg even mee , zelfde probleem ( optie gehoord van iemand dat is een product dat langs binnen moet gezet worde wordt om de twintig cm geboord en dan moet het product ongeveer ne dag in lopen ( zit in fles ) iemand ervaring mee ?

 3. De plinten moet weg en de pleister mag niet tegen of onder de vloer komen

 4. Nadien lang genoeg laten drogen ook en een membraan tegen plaatsen tegen zouten … En dan pas terug dicht plakken

 5. Plinten afhalen, kijken of de pleister niet tot tegen de grond komt punt 1 daarna de bepleistering da los zit afkappen, dan met een boormachine met boor diameter 10 telkens geschransd boren onder een hoek van 15graden +- net boven de vloer en dan 7cm verder 4cm boven de vloer de boorgaten dan eerst stofvrij maken daarna pas de injectiegel aanbrengen šŸ˜‰

 6. – plinten afdoen en plakwerk verwijderen op de achterkant
  – plakwerk afkappen tot waar het weer vast zit
  – plakwerk overal (dus ook verder dan dat hoekje rechts op foto) wegdoen die onder je DPC laag zit ….meestal in de voeg 1 steen hoog van je vloer.
  – in de voeg boven de vloer in hoek van 15graden boren met boor diameter 10 of 12 (zie instructies) en de diepte = 3/4 dikte steen.
  – dit om de 15 cm
  – 2e rij voeg erboven tussen die 15cm zelfde gaten boren
  – gaten stofuigen zodat alle stof weg is
  – vloeistof inspuiten tot het uit het gat komt
  – gaten dichtdoen met cement
  – laten uitdrogen tot alles droog is en dan afwerken
  – niet mer plakwerk onder die DPC komen….

 7. Idem hier..is bij ons opstojgend grondwater van een put in de garage..daar gaan we al een pomp insteken. Plinten af gekapt en plakking kwam op plekken tegen chappe…afgekapt..is dit dan voldoende? Injecteren nog noodzakelijk? Als de oorzaak (die put met grondwater) aangepakt zal worden?

 8. Thomas schreef:

  Alles eraf tot waar het vocht is opgestegen, daarna laten injecteren en vervolgens Wnr het geĆÆnjecteerd is een test laten uitvoeren welke bepaalt of het vocht nog aanwezig is of in mindere mate

 9. Miriam schreef:

  Had ook opstijgend vocht firma laten komen afgekapt de pleister tot 1,20 dan om de 10 cm gaten geboord geĆÆnjecteerd dan membraan op terug bepleisterd en nu 3 jaar gedaan nog niks van vocht nu !Mijn behang kwam los van de muur en aan achterzijde was het beschimmeld van het vocht .


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.