Overstappen van verzekering, waar op te letten?

Heeft er al iemand de laatste tijd een overstap gemaakt van verzekeringen? Momenteel zit ik nog bij mijn verzekeringsmakelaar van ong 31 jaar geleden. Maar als ik de prijzen van bv. Ethias en corona bekijk, betaal ik het dubbele. Waar moet ik op letten, hebben jullie goede en slechte ervaringen ? laat het me weten aub


11 Antwoorden op “Overstappen van verzekering, waar op te letten?”

 1. wij zijn bij ethias , altijd content geweest , opletten wat er allemaal verzekerd is , bv bij auto , of de bestuurder ook mee verzekerd is dit wordt vaak niet gedaan en daar kom je dan achter als je als chauffeur gewond bent , bij woning , stormschade , waterschade , ook opletten dat je niet over verzekerd bent dit is ook niet nodig

 2. Marleen schreef:

  ja, bij het aanvragen van een offerte, zetten ze die opties wel als extra aan te duiden, in optie

 3. Viviane schreef:

  Ik ben al meer dan 20 jaar bij ethias alles brand,fam,auto omi en gewone voor de zoon. Altijd heel tevreden geweest tot ik in januari de zoon mee verzekerde. 1 schade geval aan vorige auto omi aangegeven en met deze ruit 2x. Bonusmalus 0 al meer dan 18 jaar. Toch zou ik nu door die 3 dingen via verzekering te laten gaan een franchise moeten betalen van 400 euro als ik nog iets aan de hand heb met de wagen. 🙁

 4. Arlette schreef:

  Dat is zo bij elke verzekering. ben ook voor van alles en nog wat wat verzekerd bij Baloise. Nog nooit uitbetaald geweest bij een schadegeval van woning. ligt wel dergelijk aan de makelaars. Heb alles opgezegd en zal nooit meer mijn verzekeringen bij een en dezelfde laten verzekeren. En nu voor alles het minimum verzekering. Zoek nog naar goede verzekeringen. Wie weet iets over de federale verzekering. Ik kocht een nieuwe wagen en werdt voor 9000€ verzekerd terwijl mijn wagen meer dan 15000€ kost. Snap er totaal niets van.

 5. Marleen schreef:

  nog iemand ervaringen, ik heb alvast gemerkt dat ik bij Corona een full omnium kan nemen aan minder van de prijs bij mijn makelaar, ik voelde me ook bekocht bij hen ; ik vroeg een omnium voor mijn nieuwe wagen en als ik het nu nakijk, hebben ze me enkel een kleine omnium gegeven. en ik betaal daarvoor een kleine 100€ per maand.

 6. Marleen schreef:

  dat vind ik echt niet kunnen, je vraagt een volledige verzekering, omnium , voor een nieuwe wagen en ze geven maar een kleintje

 7. Benjamin schreef:

  Juist nieuwe makelaar scheelt een 300 euro per jaar en ben nu veel beter verzekerd

 8. Zeker een een offerte vragen, ben van veranderd van verzekeringsmaatschappij naar andere en in totaal op 10 verzekeringen doet dat toch al een 500 euro goedkoper . Of te wel als je tevreden ben bij de huidige de offerte voorleggen en gesprek voeren.

 9. Christina schreef:

  Wij zijn van Fidea naar DVV overgestapt dit jaar met twee autoverzekeringen, brand, familiale en ongevallen en betalen nu 650 euro per jaar minder.

 10. Wij zijn van KBC overgestapt naar d vv zeer tevreden over en nog extra verzekerd buitenland ook we zitten al jaren bij d vv voor de auto ons zoon ook nu familiale en brandpolis ook

 11. Bianca schreef:

  Ik zit bij ag 2 auto s familiale en brandverzekering verleden jaar met de vuist op tafel geslagen om korting te krijgen ….heb er 20 procent van kunnen afdingen


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.