9 Antwoorden op “Pro’s en contras voor zonnepanelen? De moeite of eerder niet?”

 1. Dit jaar nog de moeite, nog recht op op 15 jaar terugdraaiende teller, wordt afgeschaft in 2021!

 2. Een investering die je er zeker uit haalt,echter om er dit jaar nog van te genieten zal je bijzonder snel moeten zijn…

 3. Coralie schreef:

  Doen !!!! Goede investering + terugdraaiende teller + goedkoper energie 🙂

 4. Als je dit nog wil voor het einde van het jaar dan denk ik dat je bij sommige bedrijven er al aan bent voor de moeite. Bij ons komen ze al eind november en wij hebben ze besteld begin juni, toen zeiden ze aan de telefoon dat ze ons er nog gingen bijnemen maar dat ze na ons bestelling nog 2 weken klanten gingen erbij nemen tot eind december en dat ze dan de klanten stop gingen zetten omdat ze het anders niet bol gingen kunnen werken. Je kan altijd nog ergens proberen of het nog lukt.

 5. Wouter schreef:

  Rekening mee houden dat de kans bestaat dat de terugdraaiende teller voor iedereen weg valt omdat de VREG dit heeft aangevochten!

 6. Wesley schreef:

  Zeker een aanrader betaal veel minder per maand krijg elke afrekening terug betaald en daar boven op krijg ik per 1000 kw nog is een betaling omdat je groene stroom levert

 7. Karine schreef:

  heb nu een dik jaar zonnepanelen. Betaalde vroeger (voor het plaatsen van zonnepanelen) elke maand € 220 euro aan energiemaatschappij en nu elke maand € 75 euro. ( voor gas, elektriciteit en procumententarief ingerekend ) Waarom twijfelen?

 8. Als je 10.000 euro betaald voor heel je systeem, dan ben je toch al heel wat jaren verder tegen dat je 10.000 euro aan je elektriciteit zou betaald hebben? Als de panelen tegen dan nog niet vervangen moeten worden?
  Of dat je nu 100 euro betaald aan je afbetaling van je panelen tot dat de garantie voorbij is en de panelen moeten vervangen worden, of je betaald 100 euro per maand gewoon aan je elektriciteit?
  En zelfs als je er niet voor zou moeten lenen, moet je al heel wat tijd voorbij zijn wanneer je er winst op begint te maken?
  Als ik er nu zou leggen, Wil dat niet zeggen dat je binnen het eerste jaar al elektriciteit gratis hebt. Maar eerder een kost dat je op voorhand hebt gedaan, ipv elke maand je elektriciteit te betalen. Of zie ik dat verkeerd? 🤔

 9. Wie geld staan heeft op een rekening en zoekt naar een uitstekende belegging … doen
  Wie de centen niet onmiddellijk beschikbaar heeft… reken maar eens -termijn van 7a8 jaar … doen
  Wie ecologisch begint te denken… doen
  Wie denkt aan jaloerse mensen… niet doen


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.