7 Antwoorden op “SolarEdge SE9k of SMA 10 Tripower als omvormer?”

  1. Waarom de keus tussen een omvormer die alleen maar werkt als je daarbij ook optimizers MOET aansluiten op ALLE panelen en een omvormer die ook zonder optimizers zijn werk heel goed doet?

  2. ik ben van plan om op elke paneel een optimizer te plaatsen. Ga op beide kanten van het schuin dak panelen plaatsen voor een optimale werking.

  3. Laurens schreef:

    Solaredge is 100x geavanceerder dan SMA met Tigo! Maar als je echt kwaliteit wil ga je voor Enphase micro-omvormers…

  4. Helaas is het zo dat de fabrikanten met het grootste marketing budget, vrij vertaald naar NL niet meer als de grootste mond, het winnen van het zelf nadenken: minder is uiteindelijk meer. Minder elektronica op het dak is meer opbrengst in het huis.

  5. Van de 328 installaties die wij met Enphase IQ7+ micro-omvormers voorzien hebben behalen we een gemiddeld rendement van 116%. De installaties die we met SolarEdge of SMA plaatsen scoren beduidend minder. Rendement is vermogen x tijd. En het rendement bij micro-omvormers ligt hoger omdat deze over langere tijd het vermogen haalt.

  6. Vermogen (watt) x tijd(heur) is opbrengst uitgedrukt in Wh (Wattheur)
    Zonder precies aan te geven waar de installatie uit bestaat, waar deze is gesitueerd, orientatie en hellinghoek is je uitspraak absoluut niet te beoordelen en al helemaal niet te vergelijken met een ander installatie. Snap ook echt niet wat je hier met rendement bedoeld.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.