Solaredge zonnepanelen of niet?

Momenteel ben ik een systeem aan het uitzoeken. Nu twijfel ik of ik solaredge moet nemen of niet. De investering is 1000 euro meer. En ik heb geen last van schaduw. Reden waarvoor ik evt de solaredge wil is omdat het systeem me goed lijkt qua monitoring de garantie en eventueel als de panelen ouder worden dat de verschillen groter worden in opbrengst en ik dan evt meer watt overhoud? Wat vinden jullie totaal overbodig of zitten er wel degelijk voordelen aan dit systeem?


8 Antwoorden op “Solaredge zonnepanelen of niet?”

 1. Maaike schreef:

  zullen 21 ja Solar panelen worden geplaatst op een schuin dak 45 graden. Richting het zuid oosten gericht. 310wp en een se7k

 2. Ik zou het niet doen, een optimizer kan ook wel eens stuk gaan. Dan hou je €1000,- als risico dekking.

 3. Maar met een uitval van 1,5% in de ca 8 jaar dat SE bestaat moet ik nog zien hoe lang ze dat gaan volhouden. Lees de garantie voorwaarden. Vervanging gebeurt op basis van dagwaarde, Wat denk je dat een optimizer van €38 (jouw prijs) na 10 jaar nog waard is? Niks, nada, noppes.
  Neem dan de optimizers van TigoEnergy. Is opgebouwd uit ca 50 elektronische onderdelen tegenover een optimizer van SE uit minstens 150.
  Met de optimizers van SE zie je alleen maar dat de optimizer het niet meer doet.

 4. Je kan beter je geld aan betere panelen besteden zoals die van SolarWatt. Als beste getest. Met de beste garantie die je maar krijgen kan.
  Bovendien zit je dan altijd vast aan SE want de optimizers werken alleen met een SE stringomvormer. Zelfde geld voor Enphase. Die doen dat door te werken met een eigen trunk kabel waarop geen enkel ander merk miniomvormer is aan te sluiten. Doe je dat toch, Foetsie met je garantie.
  Wil je perse per paneel monitoren kies dan voor een omvormer onafhankelijk product zoals de optimizers van TigoEnergy.

 5. Maaike schreef:

  Is het ook zo dat een solaredge langer mee zal moeten gaan dan een normale string omvormer?

 6. Das ook zo leuk bij SE. 12 jaar garantie (LEES de voorwaarden) maar niet op de communicatie unit.
  Natuurlijk behoort de technische levensduur van een omvormer minstens 10 jaar te zijn. Dat staat echter los van de garantie.

 7. Zeggen ze wel praktijk leert toch dat alles wel ongeveer net zo lang meegaat misschien een jaar maybe 2 langer maar de meeste omvormers hebben ongeveer dezelfde levensduur, idd de optimizers zullen net wat meer uit een paneel halen en de monitoring is top

 8. Mijn voorkeur ligt niet meer bij serie omvormers zoals SolarEdge, SMA of iets gelijkaardigs. Optimizers bieden een relatieve meerwaarde als je beseft dat je nog steeds met een centrale omvormer (serie!) werkt. Kies voor micro-omvormers, daar heb je meer aan!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.