Tips om de waterfactuur te laten dalen?

Ik heb ook eens een vraag en vraag me af of jullie wat antwoorden kunnen verschaffen? De enige factuur die ik niet omlaag krijg, is de waterfactuur. We doen al veel dingen om minder water te verbruiken, maar ook al zakt ons verbruik, de facturen blijven stijgen. Dus, ik wou me eens oriënteren over het plaatsen van een waterput en dit aan te sluiten op de leiding. Nu weet ik dus helemaal niet over welk bedrag we spreken of wie ik daarvoor moet aanspreken. Voor welke toestellen mag dit regenwater gebruikt worden? Zijn er hier dus mensen die me hier wat meer over kunnen laten weten?


7 Antwoorden op “Tips om de waterfactuur te laten dalen?”

 1. Hermina schreef:

  De douche/bad kan ook prima gebruik maken van regenwater. Bij de witte was is regenwater niet zo geschikt, de witte was wil er weleens grauw bij worden. Vaatwasser kan ook op regenwater.

 2. Patrick schreef:

  afhankelijk van je ruimte, je budget en je eisen m.b.t. “het oog” kun je het zo duur en goedkoop maken als je zelf wil, zelf aangesloten: wasmachine, vaatwasser, toilet, douche en beregening.

 3. Debbie schreef:

  Ne regenwaterput kost zo’n 300€
  Zonder plaatsing he
  Wij zijn er momenteel ook mee bezig ene te zetten , maar mijne man doe da allemaal zelf ( loodgieter)

 4. Ghislaine schreef:

  Mijn ouders hebben heel hun leven n geboorde waterput gehad, beter water kon je niet hebben, zij deden er werkelijk als mee, zelfs koken, heb in mijn jeugd nooit flessen water in huis gezien, en frisdrank de laatste jaren als ik nog thuis was. Deden er werkelijk alles mee.
  Is wel veel verschil in n waterput, in mijn vorige woonst was er ook geboorde, maar enorm veel zand en roest !
  Dus zie niet op n centje om door n goeie installateur dit te laten doen, is tenslotte voor je leven ! En de Storckpomp van mijn ouders staat in de kelder. Dat is dan wel meer aan electriciteit dat je betaald !

 5. Evelien schreef:

  Ook een belangrijke vraag is waar je plaats hebt. Bvb klein stadstuintje zoals hier… Of ik huur een dure kraan of ik ga voor draagbare varianten die door de deur passen, maar die kosten Helaas veel meer. Enkel voor wcwater ging het heel lang duren eer dat terugverdiend was, zelfs als ik er het dompelpompje in stak dat ik sowieso al heb. Heb het eens berekend na lang Google, ik weet niet meer waar, maar als je lang googlet vind je t vast ook

 6. ik heb aansluiting op waterput, maar alleen voor de toilet, … als je ook op wasmachine wil moet je al zorgen dat je beide systemen hebt( ook aansluiting op gewone watersysteem) ,zodat je kan omschakelen, de kost daarvoor ken ik niet want dan heb je nog extra pomp nodig … mijn loodgieter raadde dat af, omdat ik maar appartement heb en niet veel plaats om zo een pomp te installeren ( heb je grote berging of garage ofzo, kan het wel) ik heb toch zo’n 750-800€ betaald voor installeren pomp, exact weet ik het niet want facturen bevatten ook nog andere kosten voor installatie sanitair

 7. geboorde put gezuiverd grondwater al ongeveer 12jaar nog maar 1 maal stukken gehad van 100 euro dus goedkoop maar wel 1 keer zware kost van boring maar echt de moeite waard we doen er alles mee


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.