Tips voor centraal multimediasysteem?

Graag zou ik een soort centraal multimediasysteem plaatsen in men woning voor afspelen van muziek maar ook geluid voor tv. Geluidsboxen in plafond, staande boxen in andere kamers en buiten. Een syteem waarbij je kan selecteren waar je muziek wil afspelen, ook bedienbaar met smartphone. Iemand ervaring of aanbevelingen?


11 Antwoorden op “Tips voor centraal multimediasysteem?”

 1. Als je mooi klank wilt, mag je nooit je speakers in je plafond steken!

  Qua systeem denk ik daarbij aan multi-room systemen van Sonos of Bose…
  Waarbij ik de voorkeur geef aan Sonos…

 2. Ook bowers en wilkenson heeft inbouw zeer goede kwaliteit maar ik blijf bjoj een goede stereo is voor mij persoonlijk nog de mooiste klank b&o heeft ook dit systeem over hel de woning allespeakers met mekaar compatibel maar heel duur

 3. Steven schreef:

  Sonos voor vrije speakers. Indien mogelijk probeer minstens 1 box via uw lan netwerk aan te sluiten. In plafonds kan je kijken naar prijsbewuste modellen van B&W , Keff… etc. Intressant is dan om deze in een speakerbox in te werken (soort klankkast). Je kan deze aansluiten op de Sonos (connect) AMP en deze zo in je Sonos eco systeem opnemen. Goed nieuws ook. Ikea en Sonos lanceren in de zomer hun eerste luidsprekers samen en dus is er meer keuze voor een een prijsbewuste aankoop. Zie Symfonisk.

 4. Jessica schreef:

  Sonos is iets goed. Wel prijzig maar van kwaliteit. Je kan afzonderlijk de boxen zetten waar je wil en connectie maken. Zelf heb ik het niet maar heb het in de winkel gezien.

 5. Olivier schreef:

  Zonder twijfel Sonos. Ikea brengt binnenkort Sonos compatibele speakers uit.

 6. Steven schreef:

  Symfonisk. Prijs eerste boekenplankspeaker zal 99 euro kosten (de lamp/speaker combi 179 eur).

 7. Waarom niet in de plafond. Wij hebben al jaren boxen in plafond en zijn daar heeeeel tevreden over ( muziek liefhebber ) uiteraard zijn deze niet alleen en hebben we nog andere er ook bij aangesloten. Deze zijn allemaal aangesloten aan 1 versterker die kan met de smartphone en afstandsbediening gebruikt worden. Zowel internet media, tv, externe HD wordt hier mee af gespeeld. Speakers zijn van het merk art sound en versterker van yamaha ( vroeger NAD maar geen goeie ervaring mee gehad )

 8. Sonos en bose zijn basic en kost veel geld voor wat het waard is, als ge wilt investeren schaf u een b&w set aan de 600 series zijn heeel goed en betaalbaar zorg er zeker voor dat uw receiver of versterker zwaar genoeg is nie piekvermogen maar continue vermogen is belangrijk.
  Plafond speakers ben ik niet zo’n fan van want dat komt nooit tot zijn recht maar ik ga het zelf wel doen als “background music” tijdens feestjes thuis ofzo.
  Q acoustics is ook een goed merk en iets betaalbaarder dan b&w.
  Zelf ga ik sonos of heos(denon) aanschaffen voor in de badkamer heos kunt ge dan week compatibel maken met uw versterker van de home cinema.
  En niets denigrerend bedoeld naar de mensen met bose of sonos het is goed maar niet goed genoeg voor mij als home cinema,er zijn duidelijke verschillen hoorbaar met bovenstaande merken.

 9. ge hebt ook b&w inbouw dat ziet ge niet zitten precies schilderij kan je in de muur inbouwen ook ik dacht 8 cm diep is ieders smaak natuurlijk ik heb gewoon in huiskamer zelf geopteerd voor gewoon versterker pioneer en 2x stereo qaudral en dap allemaal in korting gekocht want ik verkies persoonlijk stereo het hangt ervan af wat je echt graag hoort en een beetje je installatie er op afstemmen met wat zoekwerk kom je er wel maar kwalitatieve speakers kosten altijd dat ietsje meer maar ge moet faillissementen of in uitverkoop zoeken of soms in buitenland er bestaan ook kwalitatieve goedkopere zelfbouwspeakers šŸ‘ succes

 10. Laurens schreef:

  Hier ook jaaaren geleden met sonos 1 soundbar begonnen. Nu hebben we boxen in badkamer, garage,… en ook een subwoofer enzo. Je kan altijd uitbreiden. Al heeeeel tevreden van geweest. Ook met smartphone idd!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.