10 Antwoorden op “Vanaf wanneer kan je wederopname van je hypothecair krediet aanvragen?”

 1. Ik denk 3 jaar ofzo anders is het de moeite niet wij zijn ook aan het wachten hebben ook gekocht 1.5 jaar geleden

 2. Kijk op je grafiek hoeveel kapitaal je reeds hebt terugbetaald,dat kan je weer opvragen!
  In de beginjaren is dat natuurlijk niet veel vermits je dan veel meer interesten terug betaald!

 3. Inderdaad, je start met rente af te betalen, hetgeen je van kapitaal al zal afbetaald hebben zal peanuts zijn.

 4. Sylvie schreef:

  Bij onze bank was het vanaf je 10000€ aan kapitaal had afbetaald

 5. Even gaan informeren bij je eigen bank. Zal inderdaad van bank tot bank afhangen en uiteraard ook van jullie dossier zelf. Persoonlijk denk ik dat anderhalf jaar veel te kort zal zij om wederopname te doen, misschien ben je echter wel geholpen met een renovatiekrediet (lening op afbetaling)

 6. Liesbeth schreef:

  normaal gezien kreeg je bij het afsluiten van de lening een afdruk van je terugbetalingstabel. Daarop is per maand duidelijk te zien hoeveel je aan interest en aan kapitaal terugbetaalt. Als je de maanden optelt die reeds zijn gepasseerd , en je telt dus het bedrag dat bij kapitaal vermeld staat, dan weet je wat je kan opnemen. Ik vrees dat na 1,5 jaar dit nog helemaal niet zoveel zijn. Je betaalt immers de eerste jaren veel meer interest dan kapitaal af. Pas na het einde van de loop der jaren gaat die balans over naar meer kapitaal en minder interest. Succes alvast.

 7. Wij hebben net een stuk opgenomen om wat te verbouwen en onze lening is gestart in december 2015 . Ik verschoot van het bedrag dat we konden opnemen dus zeker eens info vragen aan je bank!

 8. Sophie schreef:

  Ik heb ook al vernomen dat het van bank tot bank scheelt hoe je het afbetaald. Bij sommige is dat een extra lening en moet je maandelijks meer betalen en bij andere loopt jouw lening iets langer en maandelijkse aflossen blijft hetzelfde. Klopt dit?

 9. Tamara schreef:

  Je kan dat doen van zodra je aan de voorwaarden voor de bank voldoet om het te doen. Bij ons is dat vanaf er al 12.500 euro aan kapitaal werd terugbetaald

 10. Je moet echt al wat jaren afbetaald hebben. In het begin betaal je vooral intresten waardoor kapitaal niet vrijkomt. Ik schat ongeveer tien jaar.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.