Vaste of variabele rentevoet nemen?

Goeiemorgen. Wij gaan een huis kopen maar als leek zien wij de bomen door het bos net meer. Elke bank praat naar zijn eigen boetiek en daarom gaan we ook ten rade bij een immotheker. Maar om iets of wat op de hoogte te zijn, volgen mijn vragen. 1. Vaste of variabele rentevoet? 2 schuldsaldoverzekering: onder woonbonus of pensioensparen? 3 Ssv in 1 keer aflossen of over verschillende jaren.
Alvest bedankt!


21 Antwoorden op “Vaste of variabele rentevoet nemen?”

 1. Sabine schreef:

  dat is niet waar. Als de akte nog dit jaar getekend wordt heb je wel nog een woonbonus

 2. niet waar, vorige week onze compromis getekend en zullen nog van de woonbonus kunnen genieten.. maar dan moet het wel heel snel gaan!

 3. Veerle schreef:

  Als je een goeie notaris/bank hebt kan het nog. Bij ons gaat het binnen 6 weken allemaal in orde zijn..

 4. Als je nu een huis koopt kun je pas over minimaal 3 maand, max 4 mzand gaan tekenen, dus voor de woonbonus is het telaat. Ik heb net gekocht, morgen ga ik tekenen, maar voor het huis dat ik nu te koop heb gezet zal het wel ta laat zijn voor de woonbonus. Notaris heeft me dit gezegd.

 5. Valerie schreef:

  neen dat is, plus: we zijn al massaal aan het kopen omwille van de lage rente, nu ook nog omwille van de woonbonus: ze gaan dat niet rondkrijgen ook de banken verzuipen in het werk: 10 dagen langer moeten wachten dan voorzien, wat is 10 dagen? In mijn geval niets, maar als je nu nog moet starten wss het verschil tussen wel of geen bonus, en er komen geen overgangsmaatregelen, ik ben dus blij dit potje nog te kunnen meepikken.

 6. Carine schreef:

  Ga eens langs bij argenta ik heb ook bij immotheker eerst een lening gehad en daarna eens laten berekenen bij argenta scheelde me 17.000 € op de hele looptijd

 7. Als je schuldsaldo neemt onder pensioensparen kan je gedurende de ganse duurtijd niet meer aan pensioensparen doen. Ook niet als je niet meer betaalt voor de schuldsaldo.

 8. Virginie schreef:

  Voor de betaling van de ssv kan je bank berekenen indien het, naar fiscaliteit toe, interessant kan zijn om 1 of beide ssv meteen en volledig te betalen al dan niet. Zal ervan afhangen of je fiscaal potje al gevuld is tot het maximum of niet

 9. De immotheker zal alles voor jullie bekijken, afhankelijk van jullie budget…

 10. Ik zou ssv niet fiscaal aftrekken! Als je er ooit “ gebruik” van maakt omdat iemand sterft krijg je enorme belastingbrief!

 11. Liesbeth schreef:

  Doorgaans is het potje al gevuld en heeft ssv fiscaal inbrengen geen nut. En idd. Stel dat je er gebruik van moet maken dan mag je eerst nog een deel afgeven aan de staat omdat die er dan belastingen op heft.

 12. Veel verschillende banken doen…. Veel info verzamelen en vergelijken, zowel vaste rente als variabel. Alles laten uitrekenen en vergelijken. Ik was niet tevreden van immotheker. Was eerste waar ik langs gegaan was en rechtstreekse via banken veel interessantere tarieven aangeboden gekregen…

 13. Valerie schreef:

  Als je nu nog moet starten aan het hele traject kan je de woonbonus vergeten. Daarvoor is het te laat.
  Zij die net gestart zijn, weten welke bank, welk huis en al min of meer klaar staan om een compromis te tekenen, die krijgen het mits goodwill van bank en notaris mogelijks nog rond.
  Mijn ervaring: nergens zitten ze echt op u te wachten, mijn lening is ruim 10 dagen later goedgekeurd dan werd verwacht, omwille van het vele werk. Iedereen ging al massaal aan het kopen omwille van de lage rente, nu wilt iedereen het nog rond hebben voor 31/12 ook.
  Wat uw schuldsaldo inbrengen betreft: als je er ooit beroep moet op doen, betaal je u blauw aan belastingen, het is de afweging zelf niet waard.

 14. Bij ons heeft het hele gebeuren van naar een huis te vinden, naar compro tot lening tot akte geen 5 weken geduurd..

 15. Kathleen schreef:

  Zo laag da de leningen staan…..VASTE rentevoet!

 16. Katrien schreef:

  Vaste rentevoet, tip: en eens vragen ad bank een deel te lenen via hypotheekmandaat zo betaal je minder dossierkosten ad bank

 17. Ga naar een immotheker. Die zoekt alles uit voor jou en is gratis. Regelt ook de levensverzekeringen en alles wat met woning te maken heeft. Je weet dan ook direct welk bedrag je kan lenen en moet aflossen.

 18. Sabrina schreef:

  Vaste rente nemen want ze staan nu laag. Schuldsaldoverzekering in 1 keer betalen is best. Je bent er dan van verlost

 19. Sowieso vaste rente. Probeer ook uw leningen op te splitsen. Ssv direct betalen als je dit jaar nog wil inbrengen.

 20. Martine schreef:

  Speel de banken tegen elkaar uit je zal versteld staan hoeveel je kan sparen zo wie zo vaste rente voet


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.