Verschil in loon van full-time naar 4/5?

Vraagje? Ik zou willen minderen in uren. Van full-time naar 4/5. Zou dit een groot verschil maken op je loon of krijg je ergens nog een premie omdat je minder werkt?


12 Antwoorden op “Verschil in loon van full-time naar 4/5?”

 1. Volgens mij zijn hieromtrent als je vrijwillig 4/5 wil geen werken, geen extra premies voor, zelfs bij landingsbanen (oudere werknemers) is dit afgeschaft tenminste deze die dat recent nog zouden willen.

 2. Kimberly schreef:

  Als je dit onder de vorm van ouderschapsverlof of tijdskrediet aanvraagt is er een standaardpremie van rond de 100 euro dat je maandelijks krijgt van de rva. Of je veel verliest of niet hangt dus voornamelijk van de hoogte van je loon af. Je kan best aan je personeelsdienst eens een berekening vragen.

 3. Rekening houden dat je niet alleen minder loon krijgt maar ook minder vakantiegeld en eindejaarspremie, minder verlofdagen

 4. Afhankelijk van je loon kan dit ongeveer een kleine 20 procent schelen, en idd ook minder extra’s zoals vakantie geld en eindejaarspremie is ook minder

 5. Steven schreef:

  Ouderschapsverlof in 4/5? Dan krijg je een premie van RVA dacht ik?

 6. Zeer slecht voor u pensioen dan,dan krijg je nog minder dan minder😉

 7. Als je vrijwillig 4/5 gaat werken heb je geen premie & ook geen dopgeld voor die dag dat je niet werkt
  Als je ouderschapsverlof opneemt in 4/5 dan krijg je die 1ne dag vergoed van de rva; hou er wel rekening mee dat dit dus maar 7 of 8 u zal zijn dat ze betalen ipv max 15u ( wat men als chauffeur in transport mag werken )
  Mss vragen aan de baas om de recup & overuren op te nemen in 4/5?

 8. Vraag het na bij de vakbond of bij je werkgever zelf. Als je 4/5 gaat werken zonder motivatie krijg je niks. Alles is dus 4/5, eindejaarspremie, vakantiegeld, loon, verlofdagen.

 9. Als je zelf beslist om minder te werken zal je geen premie krijgen. Maar als je het financieel aankan, gewoon doen! Je krijgt er zoveel extra tijd voor in de plaats.

 10. Kimberly schreef:

  Zie hier veel foute of onvolledige antwoorden 🙈. Het hangt er allemaal vanaf wat je juist aanvraagt. Bij ouderschapsverlof of tijdskrediet krijgt je een maandelijkse premie van de rva als je naar 4/5de gaat. Deze bijpassingis voor iedereen ongeveer een 100 euro per maand. Deze periode wordt ook gelijkgesteld voor je pensioen. Dit is dus niet nadelig voor de toekomst. Wat je verliest hangt af van de hoogte van je loon. Hoe hoger je loon hoe meer verlies je doet door minder te werken. De bijpassing is namelijk voor iedereen hetzelfde in dit systeem.

 11. In de vraag staat toch niets van ouderschapsverlof enkel minder uren werken je krijgt gewoon loon naar werken en neen geen premies ik werk ook deeltijds en krijg niets bij hoor

  1. Beste,

   4/5 werken impliceert doorgaans een vermindering van 11 % van je wedde. Geen 1/5 omdat je in een lagere belastingschijf terecht komt. Dus geen lineaire berekening.
   Maw het bedrag = 89% van de voltijdse wedde + premie RVA


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.