13 Antwoorden op “Voor degenen die beleggen: doen jullie dit via bv. de bank of nemen jullie dit zelf in handen?”

 1. ia de bank en betalen elke maan 19 euro omdat er iemand onze portefuile bijhoud en ons geregeld op de hoogte houd

 2. Via een onafhankelijke makelaar van de bank. We komen regelmatig samen om alles te bekijken en de balans op te maken. Zelf je portefeuille bijhouden is heel moeilijk zonder dat je er iets van kent.

 3. Jorgen schreef:

  kijk eens naar etf’s kan je zo op de beurs kopen en 1 etf geeft je een pakket van aandelen zodat wanneer 1 aandeel de mist in gaat de rest dit opvangt. Deze etf’s worden samengesteld door kenners en je betaald een kost van 0,5% gemiddeld.

 4. Vanessa schreef:

  Bij Bpost hebben ze vele verschillende en aangepast aan de beleggers mogelijkheden! Zeker eens gaan horen in uw plaatselijk kantoor

 5. Ik heb nu al mijn rekeningen bij keytrade en ook mijn portefeuille met enkele aandelen. Dat is een internet bank en kost me niets. Ik koop of verkoop alles zelf. Mijn regels; koop aandelen van een bedrijf of holding dat je kent of gekend is. Volg dat een tijdje. Kijk naar hoogste en laagste koers van het jaar. Ook koers/winst is een goede leidraad. Dat is de koers per aandeel gedeeld door de jaarlijkse winst.Hoe lager hoe beter. Ik koop niet boven 15 ongeveer. Tenslotte zet niet alles op dezelfde aandelen maar spreid over verschillende. Ikzelf koop voor 2 tot 3000 per aankoop. Soms moet je inderdaad je aandelen lange tijd bijhouden voor ze winst maken. Niet panikeren dan. Je krijgt meestal nog wel dividend. En dat is toch al meer dan een spaarboekje opbrengt.
  Veel succes.

 6. Ik laat het liever over aan iemand die weet wat hij doet en die het voor me opvolgt

 7. En als je veel te beleggen hebt kan je alles in handen geven van naegelmaekers.heb vorig jaar 8,5 % intrest gehad en dit jaar sta ik nu al op 3,9%. Beurs doet het wel goed op het moment

 8. Doe het zelf, de bank zal uw mogelijk verlies niet bijpassen maar altijd wel verdienen aan u, of u nog winst of verlies maakt.
  Als die analisten van de bank écht zo goed zouden zijn in hun job zouden ze niet bij de bank werken.
  Maak uw eigen huiswerk, maak uw eigen regels en stap gespreid in zodat eventueel bijsturen nog kan.

 9. Daniella schreef:

  Via DeGiro (aandelen en ETF) en op Mintos (p2p lending)

 10. Zelf doen bij een goedkope broker genre Binck. Bij grootbanken betaal je je blauw aan kosten en vul je vooral hun zakken.

 11. Ik heb een deel in cryptocurrentie zitten en een deel in verschillende aandelen.
  Beetje spreiden is altijd goed.

 12. Zelf doen, de bank rekenen je hier enorme kosten voor aan.

 13. Keyplan is ook interessant als beginner. Kan al vanaf kleinere bedragen. Inleg eerste keer is 250 €.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.