20 Antwoorden op “voor en of nadelen van vloerverwarming?”

 1. Wel! Zalig gewoon, ik kan het niet meer missen!

 2. Als er ooit iets scheelt moet de volledige vloer er uit.

 3. Vloerverwarming mijn ouders hebben het ook zeker al 30jaar en technologie is intussen al verbeterd hoef niet je hele vloer uit te breken zoals eerdere opmerking

 4. Lindsey schreef:

  Niet twijfelen ! Enige nadeel: temp hoger krijgen duurt even …

 5. omdat je dan met vloerverwarming nog denkt dat het radiatoren zijn. Met een constante temperatuur ga je minder energie verbruiken en comfortabeler gevoel hebben.

 6. Joachim schreef:

  Voordeel aan vloerverwarming is dat de temperatuur van u ketel lager is minder verbruik nadeel van vloerverwarming is zeker hier in België de eene dag kou andere dag warm vloerverwarming heeft tijd nodig voor op te warmen duurt veel langer

 7. Zalig! Wij hebben ook lang getwijfeld maar hebben t toch laten zetten en we gebruiken t als hoofdverwarming. Altijd lekker warm in huis.

 8. Margot schreef:

  Wij hebben ook maanden discussies gehad. Omdat het toch duurder is dan radiatoren. Vrouwlief was er tegen. Maar nu zou ze het niet meer willen missen.
  Altijd lekkere warme voeten en in de zomer koelt hij af. Wat wij wel missen is een extra warmtebron voor op een koudere zomeravond. Het is inderdaad niet dat de ruimte op een half uur is bij gewarmd als je dat vraagt. Duurt meestal een uur of 3. Dus zo wat warmte extra ‘s avonds is niet overbodig.

 9. Patrick schreef:

  En zonder radiatoren heb je meer vrije muren, en niet dat eeuwige stof achter die radiatoren. Of convectoren.

 10. We hbbn vloerverwarming beneden en radiators boven, spijt van die radiators, je neemt beter ook vloerverwarming in de badkamer en voorziet de leiding voor radiators boven maar je zal deze niet nodig hbbn.

 11. Vloerverwarming is ok, maar ik zou ook nog een paar radiatoren voorzien. Bvb in de keuken en badkamer . Kan je handdoeken op hangen. En is handig om in tussenseizoenen effe snel te verwarmen.

 12. Christophe schreef:

  Niet twijfelen, veel lagere stooktemperatuur, geen stoffige radiator, geen plaatsverlies.

 13. Doen heel aangename warmte geen radiatoren in de weg, lekker warm aan de voeten, snelle droging bij het poetsen.

 14. Robert schreef:

  vloerverwarming is stralingswarmte en radiatoren convectiewarmte, bij stralingswarmte is er gewoon geen convectie, geen tocht, veel minder stof en vooral veel zuiniger. één voorwaarde, radiatoren én vloerverwarming in 1 ruimte is geen goede keuze, gezien de convectie. Bij vloerverwarming is het warmste punt de vloer en koudst aan het plafond. Ketel, die veel minder vermogen moet leveren, gaat veel langer mee indien die enkel vloerverwarming stuurt want de thermische belasting is veel lager dan bij conventionele radiatoren. Ik ken geen nadelen, enkel voordelen aan vloerverwarming. kostprijs bij nieuwbouw is niet noodzakelijk hoger want de buizen kosten wel geld, maar radiatoren ook, zeker als ’t om design gaat. Geen radiatoren geeft ook meer ruimte. Belangrijkste is een zeer goede regeling en voldoende grote diameter van de buizen, die in spiraalvorm gelegd worden. Kan iedereen leggen die graag op zijn knieën zit

 15. Pascal schreef:

  6 jaar geleden voor vloerverwarming gekozen en nog geen seconde spijt gehad… leefruimte was te groot voor radiatoren (120 vierkante meter) ofwel moesten we op iedere vrije muur 1 radiator hangen.

 16. Destijds had ik ook twijfels ivm vloerverwarming, maar toch gedaan en ben heel blij ermee. Hebben het enkel gelijkvloers dus zowieso niet op kamers. Ik heb toen ook gelezen over dikke benen en spataders en zowel mijn ouders (die ook vloerverwarming hebben) als ik hebben 0 last. Als ik echt 1 minpunt moet bedenken is dat er enkele momenten zijn per jaar dat ik beetje fris heb in huis. Dus ik zou dan wel ergens iets voorzien van bijverwarming.

 17. Ga alleen er maar vanuit dat warmte omhoog stijgt. Minder koude voeten overal lekker warm zelf op plekken die je niet verwacht. Nadeel, duurt ff om het af te laten koelen en weer op temperatuur te krijgen maar als je het weer een beetje in de gaten houdt moet dat geen probleem zijn. Ik zeg dus doen.

 18. Doen! Nog geen seconde spijt van gehad. Gemakkelijk zelf te leggen, stuk goedkoper, en plaatsbesparend. Combinatie is natuurlijk iets duurder dus zou best opteren voor één van beide

 19. Wij hebben ook zitten twijfelen en we zijn nu heel blij dat we vloerverwarming hebben. Het is echt een zaligheid dat je altijd op blote voeten kan lopen. Het voelt ook altijd aangenaam warm binnen. Je verbruikt ook een stuk minder dan met centrale verwarming. Je hebt ook nergens lelijke verwarmingen ophangen. Zeker doen!

 20. Waarom twijfel waar twijfel je aan dan? Voordeel geen radiatoren op diversen plaatsen gelijk matige verdeling van je warmte. En geen koude voeten betekend geen koud lijf. Zelf ga ik de woonkamer nog verbouwen en de vloer moet eruit omdat de balken verrot zijn, we gaan de vloer gelijk goed isoleren en dan vloerverwarming erin. Dit hadden we ook in onze vorige woning. En nu ook in de keuken. Als je nog vragen hebt hoor ik het graag.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.