18 Antwoorden op “voor en of nadelen van vloerverwarming?”

 1. Zalig geen nadeel alhoewel is het gasverbruik wel hoger maar dat is een keuze die je maakt

 2. Marcel schreef:

  hoger? Doorgaans is lage temperatuur verwarming zuiniger.

 3. Als je je radiator afzet verbruik je helemaal geen gas in tegenstelling tot vw deze kun je niet even afzetten omdat het veel te lang duurt voor deze weer je ruimte opwarmt. Dit begrijpen velen niet.

 4. Dorien schreef:

  Ik heb een huisje gekocht waar dit al mag in de badkamer en zou er niet meer zonder willen. Ga het in de keuken en living ook leggen. Ik hoef de thermostaat maar op 20 graden te zetten terwijl ik koud heb bij papa en die heeft hem op 21,5 staan. Dus weet niet qua gasverbruik of dat wel echt hoger is

 5. Nadeel. Slecht regelbaar. Opwarmen afkoelen duurt 1 a 2 dagen.
  Voor de rest volledig positief. Zalig gewoon
  Wel met warmtepomp en redelijk hoog in elektriciteit

 6. Geen nadeel ale om toch een te noemen dan:winter kan de ik de sjaals en handschoenen van de kinderen niet op een chaufage leggen.
  Geen stofbakken tegen de muur geen stuk muur kwijt,… hebben het beneden,toilet en badkamer. Qua verbruik geen idee verbruiken algemeen niet veel gas. Staat met buitenvoeler en altijd correct de gewenste binnen temperatuur

 7. Alleen maar voordelen! En naar de toekomst toe, epb-gewijs, ook voordeliger.

 8. Vloerverwarming is top. Duurt iets langer voor het warm wordt ( na de zomer uiteraard) maar heb bíjna de hele winter de thermostaat op 19,5 staan. Blijft aangenaam warm. Zomers heerlijk koel aan de voeten. Nadelen? Ik heb het na 22 jaar nog niet mogen ondervinden.

 9. Christophe schreef:

  Tis echt veel aangenamer van warmte. Constant op blote voeten rond lopen. En geen radiators tegen muren “behalve badkamer” dus over kan je een kast zetten .
  Heb het wel niet op de slaap kamers want daar staat nooit de verwarming op .

  Nadeel: int tussen seizoen of zoals overlaatst als het zo warm is maar savonds zo koud … dan springt die niet aan waardoor het even duurt eer die warm is. Maar daarvoor hebben wij nog een inbouw haard.
  En dat ben je ook rap gewoon tis een andere manier van verwarmen . Niet meer ik zet het nu op en binnen 5 min is het hier warm

 10. Ik vind het onhandig. Heb liever klassieke cv met timer. Voor mij voelt het onaangenaam aan de voeten. Das mijn ervaring uiteraard.

 11. Karina schreef:

  Hier boven en beneden vloerverwarming. De temperatuur staat hier constant op 19,5 maar geeft gevoelstemperatuur van 22 graden. Heerlijk gevoel om overal warm te hebben.

 12. Valerie schreef:

  Ik zou het nooit willen. Ik heb liever koude voeten dan warme voeten. Heb er enorme beenpijnen van. Daarnaast hoor ik toch vaak van mensen met vloerverwarming dat ze het jammer vinden om niet eens tegen een warme radiator te kunnen staan. Onlangs gelogeerd in een huis met vloerverwarming en ik had het daar koud. Het hoger zetten, had geen zin, want het zou 2 dagen duren vooraleer op punt.

 13. Michiel schreef:

  Beenpijn komt in de meeste gevallen door een te hoge temperatuur van het water die door de leidingen stroomt. Dit is in oudere woningen veelal het geval omdat deze minder geïsoleerd zijn. Daarnaast is 2 dagen overdreven, vloerverwarming heeft een reactietijd van ca. 3u afhankelijk van de opbouw van de vloer (hoe dikker het vloerpakket, hoe langer het duurt voor u de gewijzigde temperatuur gaat aanvoelen).
  het is een volledig andere manier dan verwarmen met radiatoren, je moet dus afstappen van het principe ik heb het koud dus ik verhoog de temperatuur. Er dient gezocht te worden naar een temperatuur dat voor de gebruikers als comfortabel aanvoelt.

 14. Christoph schreef:

  ls ik mijn vrouw mag geloven , iets moeilijker om te kuisen , kwestie dat het rap opdroogt en strepen geeft .. voor de rest niets dan voordelen ..

 15. Niets dan voordelen ! Aangenaam aan de voeten , je wint plaats omdat je geen radiators moet plaatsen en de warmte blijft hangen tot op een bepaalde hoogte ! Niet twijfelen

 16. Robbie schreef:

  Vloerverwarming is iets duurder om te plaatsen. En hoge opstartkosten maar eens daarna verbruikt het minder dan radiatoren. Pluspunt: warme vloer, zeer aangenaam, plaatsbesparing. Nadeel: iets duurdere plaatsing, hogere opstartkosten, grond droogt sneller tijdens kuisen.
  Gewoon een constante temperatuur ophouden, bij mij op 21°G en nooit problemen.

 17. ik heb wel nog 1 grote designradiator hangen voor als ik vrij snel wat extra warmte wil…..bv als ik lange tijd buiten ben geweest…dan even op draaien en weer dicht….vloerverwarming stijgt namelijk langzamer in opwarmen…voor de rest supertevreden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.