30 Antwoorden op “Voor-/nadelen van wagen op CNG?”

 1. ik ben ook aan kijken naar een auto op cng weet wel dat tot 2020 geen wegentax en inschrijvingstax hoeft te betalen

 2. marianne schreef:

  Wij gaan er ook ene kopen op cng. Zowiezo geen inschrijving en geen taks. En bij volkswagen en seat krijg je een tankkaart voor aardgas voor 10000 km. Best interessant dus. Meestal zit er ook een of andere milieupremie bij

 3. jasper schreef:

  Na enkele jaren heb je wel een herbeproeving van de tanks aan je been. Alsook de keuring is duurder

 4. laurent schreef:

  Elke zoveel jaar moeten die tanks uitgebouwd worden om te laten controleren. Weet de juiste termijn niet maar dacht om de 5 jaar. Ook rekening mee houden bij vergelijking.

 5. Om de 8j nieuwe leidingen.info gevraagd op het autosalon

 6. 10 euro voor 330 km…..geen wegentaks …geen inschrijving….rekening snel gemaakt. Ok….keuring tanks…maar zijn aan een voorstel aan het werken waar dit gewoon in de autokeuring zal gebeuren aan een goedkopere prijs dan nu privé.

 7. Voor wat moet hij dienen? Heb zelf Astra…Up …en Golf vergeleken…..prijs/kwaliteit….verbruik….alleen of met twee woon werk….Up kwam er met kop en nek boven uit. Leuk weetje…Up is momenteel één van de auto’s die het best zijn waarde houdt. En is ruim…ga er maar eens inzitten.

  1. Bij total in zwijndrecht en total in Hoboken Emiele vloorstraat hoogrendements plus gas momenteel voor 1,020 evenveel als bij dats voor laagrendementsgas en u doet ongeveer 100 km meer met tank van 15 kg !!!!!

 8. Octavia waarschijnlijk populairste “iets grotere CNG “….maar natuurlijk ook prijsverschil tov Mii of Citigo (eigenlijk ook Ups)

 9. Ik rijd sinds mei met een vw caddy maxi op cng. Gemiddeld 720 km voor 36-38€. Voor meer info verwijs ik u naar aardgasrijder.be, daar vind je veel info en kun je vragen wat je maar wilt. Ga je meer info vinden dan hier 😉
  Het zal voor velen geen reden zijn om op cng te gaan rijden, maar het is 1 van de zuiverste brandstoffen om op te rijden.

 10. 38€/720km… das niet echt ver 😔 hoeveel L gaat er in tank? Wat kost keuring van tank om de X aantal jaar? Wat kost rijtaks vanaf 2021?

 11. 720km niet echt ver 🤔 denk dat er weinig andere cng auto’s zoveel km halen. Caddy maxi heeft denk ik de grootste tankinhoud. Als cng aan 1€ staat is de som snel gemaakt hoeveel L erin gaat eh 😉

 12. brigitte schreef:

  Een van de nadelen is dat je nog niet heel veel tankstations hebt waar je kan tanken, ook al komen er dagelijks bij ( er is een handige app voor)
  Tanken zelf is een groot voordeel maar denk er aan dat eens je naar de keuring moet de tanks extra gekeurd moeten worden en dit extra kost en dat je onderhoud ook iets meer kost .
  Er zijn ook landen waar je niet in een garage mag parkeren. Stom maar ze zijn er

 13. Auto heeft maar de helft van zijn vermogen.Als je veel met aanhangwagen ofzo rijd is het niet zo idiaal, De voordelen zijn veel schonere verbranding en goedkoop tanken als je al geen 30km moet rondrijden om cng te vinden.

 14. Wa ne zever is da…. Ik rij met 750kg erachter vlot door de bergen….

 15. Helft vermogen is ook niet waar. Je kunt makkelijk een aanhangwagen of caravan trekken. Mensen die geïnteresseerd zijn in CNG, nogmaals, ga een kijken op de website en het forum van aardgasrijder.be. Daar is de info accurater dan hier waar mensen die er nooit mee hebben gereden maar wat onwaarheden liggen te roepen…

 16. mireille schreef:

  Wij rijden ong600 km met volle tank. We plannen onze tankbeurt in het voorbij rijden. Je leert daar mee omgaan. Wij hebben er twee in de buurt. Een op 7km en andere ook op 14 km. Er komen er steeds meer bij.

 17. karolien schreef:

  Wij rijden op lpg.. en hebbe het ook al dikwels gedacht sta zo duur he cng. Ik vrees er wa voor da ze prijzen nog naar bove gaan trekken eens iedereen er mee rijd. Over 2j lpg auto gekocht was 0,35/l lpg nu 0,52.. het verschil is er nog van besparing maar word wel steeds minder voor in te investeren🤔. En 2020 gratis rondrijden.. das maar 2j meer he?

 18. walter schreef:

  tligt ook aan de olieprijzen hé, om LPG te maken heb je petroleum nodig, CNG of aardgas komt zo uit de grond, daar is is geen petroleum voor nodig en dr is geen werk aan 🙂

 19. lpg verbruikt sowieso al meer, laat staan in zo’n drankorgel als een Amerikaanse pick-up. Moet wel zggn dat ik relatief rustig rijd in het algemeen. Wat m’n gemiddeld verbruik zou zijn als ik altijd goed zou optrekken durf ik niet te zggn. Maar voor zo’n relatief grote auto als de caddy maxi vind ik 5kg/100 km helemaal niet slecht.

 20. opgepast bij vergelijken ! LPG wordt verkocht per liter, CNG per kg. Ik heb wel vernomen een tank op CNG een kleinere actieradius heeft in vergelijking met dezelfde tank op LPG. Maar, je mag er wel een ondergrondse parking mee binnen (met CNG).

 21. pak 1 €/kg voor CNG à 5 kg/100 km = 5€ voor 100 km. LPG à 0.5 €/L aan 9 l/100 km (ikzelf, Citroen Berlingo) = 4,5 €/km. Dus m.i. is er weinig verschil in prijs om te rijden. Installatiekost LPG = +/- 2.000 €, CNG weet ik niet.

  ah, vergeten, geen BIV, geen taks… bij CNG. Bij LPG extra taks per jaar.

 22. CNG ligt rond 4-5000 als ik het mij goed herinner. Zal van zaak tot zaak liggen en de hoeveelheid en grootte van de tanks. Maar denk dat de TS een voertuig wilt kopen met af fabriek een CNG installatie.

 23. Ik rij er al 2 jaar mee. Ik zou niet anders meer willen.

 24. Ik heb er 2
  Super zuinig
  Rijgedrag zelfde of benzine
  Geen biv
  Geen taks
  Nadelen ?
  Mss pompstations mogen er nog bijkomen

 25. Ben ook aan het kijken voor zo’n cng wagen. Het grote nadeel vind ik de kleine motor van 1.4 bij de meeste merken. Op de snelweg zal je dit wel voelen. En als je zwaar geladen bent of iets wilt trekken zeker. En qua modellen zou je toch meer SUV met cng verwachten.

 26. Nog een kleine opmerking, er is ook nog verschil in gas. Er is L gas en H gas (H- en H+) L is goedkoper maar is minder van kwaliteit en dus minder actieradius. Dit kun je niet kiezen aan de pomp zelf, ligt van tankstation tot tankstation.

 27. Ah ik las al ergens iets van dat en van calorische waarden. Blijkbaar verschilt de “kwaliteit” van CNG bij iedere vulling van het tankstation. Dus het kan zijn dat je de ene keer mindere kwalitatieve CNG tankt dan de andere keer in hetzelfde tankstation ?

 28. LPG versus CNG….LPG is fractie van distillatieproces en vervuilender bij de productie. Als brandstof beiden properder dan de rest (met uitzondering elektrisch maar wat gaan we betalen voor elektriciteit als iedereen elektrisch gaat rijden en de kerncentrales worden gesloten). Veiligheidsaspect….theoretisch LPG explosiegevaar..CNG niet. Maar tanks van zulke kwaliteit dat dit mogelijk theoretisch blijft.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.