Waar en wanneer kan je best mazout kopen?

Praktische vraag: waar en wanneer kan je best mazout kopen? Wij verhuizen binnenkort en zullen voor het eerst mazout hebben – maar we hebben hier geen ervaring mee. Ik hoor wel dat de prijsverschillen enorm zijn en afhangen van het moment en het aantal liter je koopt. Hebben jullie tips om zo goedkoop mogelijk in te kopen? We zouden wel deze maand moeten aankopen…


13 Antwoorden op “Waar en wanneer kan je best mazout kopen?”

 1. carine schreef:

  In de zomer is het goedkoopst, ge kunt dat volgen, google prijzen mazout en bellen bij cash betaling meestal korting

 2. Of het de goedkoopste is weet ik niet, maar het is een goed systeem. Wij zitten bij comfort energy dit is een systeem waar je een maandelijks bedrag betaal, en als je mazout nodig hebt kan je er laten komen voor het bedrag dat je al gespaart hebt. Laat je minder komen per jaar dan dat je betaald hebt dan gaat het teveel betaalde mee over naar het volgende jaar. Ideaal en nooit in eens een hoge kost voor mazout. Eerste keer moet je wel ineens betalen dacht ik. Maar kan je opzoeken via google hoe het werkt en de verschillende prijzen. Is maar een tip.

 3. wij hebben tot 2 jaar geleden op stookolie verwarmd en hielden gewoon de prijs goed in het oog! het is niet altijd goedkoper in de zomer dat weten we ondertussen uit ondervinding. Je kan ook best de vergelijkende website raadplegen en vooral, speel de verschillende leveranciers tegen mekaar uit! ze kunnen altijd nog een beetje van de prijs afdoen als de concurrent onder hun prijsvoorstel duikt. zo hebben wij vele euro’s bespaart!

 4. ik denk dat je stookolie het beste koopt in de zomer als het goed warm is. Zo is de vraag kleiner! Wie weet kan je wel met meerdere mensen in de buurt aankopen?

 5. Fabienne schreef:

  Inschrijven op carbu.be
  Gabriels is de goedkoopste in onze buurt. We volgen goed op wanneer er een prijsdaling is, en dan mailen we om de dagprijs te weten. Deze staat goedkoop als deze rond de 0.400 per liter staat.
  Eenmaal bij de 0.600 is redelijk duur.

 6. charlotte schreef:

  wij hebben er nu besteld aan 0.50. Ter vergelijking, vorig jaar in februari kochten we er voor het eerst, toen aan 0.35. Seizoen heeft er nt altijd mee te maken, omdat het ook afhangt van andere zaken. Regelmatig (maandelijks) controleren is nodig. Wel altijd 2000 l in doen, onder de 2000 is hij sowieso duurder.

 7. Renilda schreef:

  Je kan de prijs volgen op informazout, ik heb 2 weken geleden 1000l laten leveren, kostte 530 euro

 8. Wij kopen altijd in de zomer en ineens 2000l. Grote hoeveelheid is goedkoper dan kleine.

 9. Danielle schreef:

  Vlaamse olie centrale…eerste aankoop direct betalen…volgende kan je al sparen door maandelijks een bedrag te betalen…zeer goede service en toffe leverancier

 10. als lid van de gezinsbond krijg je een korting van ik dacht 5% bij de Vlaamse oliecentrale. Met 1 keer tanken heb je dus je lidgeld al dubbeldik terug verdiend


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.