Waar op letten bij aankoop van een pelletkachel?

Hallo iedereen! Ik ben op zoek naar tips. Ik zou graag een pelletkachel aankopen. Zijn er mensen die hier iets van kennen? Wat is heel belangrijk bij de aankoop en iemand een idee waar ik er vind die goed prijs/kwaliteit zijn? Alvast bedankt! Groetjes!


16 Antwoorden op “Waar op letten bij aankoop van een pelletkachel?”

 1. Heel belangrijk is dat het een gietijzeren bakje is waar je pellets in branden, anders gaat dit te snel doorbranden.
  Goed laten berekenen hoeveel m2 je wil verwarmen zodat je kachel zwaar genoeg is.
  Italiaanse zouden hiervoor gekend zijn.
  Eens langs winkels gaan om je te informeren !

 2. Zeer goede verbranding , stap in een winkel van openhaard verkopen, daar krijg je goede verkoop advies, de mijne is een piazettia , een Italiaans ,

 3. Ook de pellets zelf doen veel. De goedkoperen branden meestal niet zo lang. Goed testen, hangt af van kachel tot kachel!

 4. Die van Colruyt zijn goedkoop en hebben de EN norm

 5. Liesbet schreef:

  Wij hebben mcz, super tevreden van. En pellets zelf is van kachel tot kachel verschil.

 6. Nicole schreef:

  aankoop pellet kachel susidie klopt hangt van gemeente tot gemeente af

 7. Lindsey schreef:

  Ik heb het even opgezocht en ik denk ook dat het van de gemeente afhangt. Is veranderd doorheen de jaren. Verder krijg je in mijn gemeente enkel subsidie als het een pelletketel is. Dus die je hele huis verwarmt .. Jammer wel maar ik kom zoiezo niet in aanmerking .

 8. Nooit vergeten pelletkachels verbruiken ook elektriciteit voor ventilator 😊

 9. Lindsey schreef:

  Branden met een peletkachel is toch zuiniger dan met stookolie? toch? Ik zou ze vooral plaatsen om goedkoper te verwarmen..

 10. Nicole schreef:

  inderdaad pellet kachel zuiniger klap van ondervinding

 11. Wij hebben ook nog centrale verwarming ( die weinig opstaat) , vorig jaar 700€ terug getrokken van gasmaatschappij en 400€ van electriciteit . Wij kopen 100% naaldhout met 98% verbranding meestal in de makro als ze in promo staan. Halen dan ineens een zak of twintig en betalen ze dan met ecocheques 😊

 12. Lindsey schreef:

  Zouden de peletkachels van een winkel zoals gamma ook goed zijn of denken jullie dat het beter is om meteen naar een winkel te gaan die enkel met kachels bezig is?

 13. Ik zou me eerst eens goed laten informeren in (enkele) kachelwinkels zodat je zeker weet wat echt belangrijk is, zodat je weet waar je op moet letten als je naar gamma gaat. Denk niet dat het slechte kachels zijn maar denk dat et vooral zal gaan om duurzaamheid in tijd. Zoals er geen slechte auto’s meer zijn maar met bepaalde kan je beduidend langer rijden dan met anderen snap je ?

 14. we hebben een palazetti, al 4 jaar, die heerlijke warmte is niet te vergelijken met chauffage en de pellets komen van Genk, ja misschien ver, maar tenminste een plaats waar ze nog ecochecks aannemen

 15. Patrick schreef:

  Verschillende soorten pellets geprobeerd. Zoals iemand hierboven al schreef….pellets van loofhout branden stabieler, geven meer warmte en minder afval. Bovendien weet iedereen die ervaring heeft met een houtstoof dat naaldhout ook meer hars bevat dus risico op schouwbrand hoger is. En als laatste….bij aankoop kachel, vergeet de nodige kachelpijp en toebehoren niet te tellen, dat kan makkelijk oplopen tot de helft van de prijs van de kachel er boven op


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.