10 Antwoorden op “Waar op letten bij omnium verzekering auto?”

 1. Dat de verzekering op de catalogusprijs is en niet wat je betaald hebt.

 2. Brenda schreef:

  Bij ons berekend op de factuurprijs, wat me ook logisch lijkt. Bij de cataloogprijs krijg je wel een hoger bedrag uitgekeerd bij perte totale maar je betaald daardoor uiteraard ook meer omnium.

 3. Celine schreef:

  Heb net een nieuwe wagen gekocht, bij meerdere maatschappijen een offerte gevraagt.
  Prijs kan veel schelen tussen verzekeraars. Heb er 3 laten opmaken en ze zaten tussen de 1400 en de 2100 euro.

 4. De omnium verzekering heeft alles te maken met de cataloguswaarde zonder btw. En dan kan je nog gaan kiezen tussen de franchise die kan variëren. En natuurlijk ook nog de BM graad waarin je staat speelt een rol voor de premie van BA verzekering.

 5. Hier vorig jaar ook nieuwe wagen gekocht met omniumverzekering. Verschillende offertes opgevraagd en onze huidige verzekeraar heeft zijn offerte aangepast aan de laagste met zeer goede condities! Dus even er tijd voor nemen en kan je ettelijke euro’s besparen

 6. Michael schreef:

  Ik heb mazda cx 5 2019 catalogud waarde 29000 verzekering en full omnium betaal ik 1000 euri bij fortis nu bij dvv net het zelfde

 7. Toen wij gingen kijken voor een omnium, hebben we geïnformeerd bij Fortis, Belfius, KBC en Crelan. We zagen we vooral groot verschil tussen crelan en KBC. Crelan was veel goedkoper, maar KBC was beter gedekt. Zit bij de verschillende maatschappijen vooral verschil in terugbetaalwaarde, franchise, repatriëring, totale kostprijs,… Wij hebben uiteindelijk voor KBC gekozen 😊

 8. Ga naar een onafhankelijke makelaar in verzekeringen, die is niet gebonden aan een maatschappij en kan je steeds de meest voordelige formule aanbieden.
  Jammer voor diegene die het goed bedoelen maar het juiste antwoord ga je hier niet vinden, tenzij er hier een makelaar tussen zit en deze alle gegevens heeft.

 9. Tax en inschrijving vind je op de site van de overheid. Voor verzekering kan niemand hier u helpen. Aangezien je geen gegevens over jezelf en je rij staat voorhanden geeft.

 10. Wij hebben via onze makelaar er eentje bij Axa genomen, met een “engelse vrijstelling”. Dat betekent dat je volledig zelf opdraait voor schade onder de 750€, maar als de schade groter is dan dat, wordt alles terugbetaald. Dat kleine prullen uigesloten zijn scheelde een stuk op de premie. Onze omnium is voor als de auto “perte totale” is of toch heel grote schade, als het een deukje of kras is dan betalen we of fixen we dat zelf wel.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.