Wat denken jullie over het investeren in een studentenkot om te verhuren?

Wat denken jullie tegenwoordig nog over het investeren in een studentenkot om te verhuren? Ik dacht aan Hasselt. Ervaringen of raad altijd welkom!

Met de markt dat zo hoog staat lijkt het me zon twijfelachtige tijd om daar (enkel) in te stoppen voor een portfolio dat vandaag verdeelt moet worden.


11 Antwoorden op “Wat denken jullie over het investeren in een studentenkot om te verhuren?”

 1. Matthijs schreef:

  Met de markt dat zo hoog staat lijkt het me zon twijfelachtige tijd om daar (enkel) in te stoppen voor een portefolio dat vandaag verdeelt moet worden.

 2. Duur + onderhoudskosten = zou ik persoonlijk niet doen.

 3. Lucien schreef:

  Hoe dan ook vastgoed is altijd een goede belegging geweest maar in combinatie om te verhuren de dag van vandaag is het uitkijken naar goede huurder

 4. Klopt! Hasselt is ook nog een studentenstad die aan t groeien is alleen al de inschrijvingen op de PXL zijn de laatste jaren in stijgende lijn(afgezien van dit academiejaar)

 5. Dimitri schreef:

  Als je dat wil doen, kan je beter in xior ofzo beleggen.

 6. Dieter schreef:

  Hasselt ken ik niet ,maar Gent is en blijft een goede investering. De stad is belangrijk, uiteraard ook aan wie je verhuurt, hou ook rekening dat de regels alsmaar strenger en strenger worden, alsook de eisen van de studenten.

 7. Of op de beurs Xior kopen. Of van dergelijke groepen fysieke bakstenen kopen. Vb: Upgrade estate, Xior…De tijd van de particulier die een herenhuis ombouwd tot een aantal studentenkoten is voorbij.

 8. Best eerst je huurrendement berekenen en daarop afrekenen. Ook in het achterhoofd houden dat het inschrijvingsgeld voor hoger onderwijs verder kan verhogen.

 9. Dat is ongeveer het laatste type van vastgoed wat ik zou kopen want ik vrees veel ellende voor een laag rendement en een lage restwaarde (weinig grond).


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.