Wat gebeurd er met de stand van de terugdraaiende teller wanneer die negatief is?

Wat gebeurd er met de stand van de terugdraaiende teller wanneer die negatief is. Ik sta bijvoorbeeld 600 kw lager dan bij de vorige opname ? Ben ik die 600 kw dan kwijt wanneer de digitale teller geplaatst wordt?

10 Antwoorden op “Wat gebeurd er met de stand van de terugdraaiende teller wanneer die negatief is?” 1. Cedric schreef:

  Ja die ben je kwijt als het nieuwe afrekening jaar start.

 2. Stefan schreef:

  Dit klopt absoluut niet. De 600kWh ben je niet kwijt. Dit is overproductie die niet gesaldeerd kan worden. Hiervoor wordt door de energiemaatschappij een financiele vergoeding gegeven. Deze is echter slechts €0,06 per kWh, afhankelijk bij welke maatschappij je zit.

 3. Cedric schreef:

  In belgie, werkt het als volgt met de terugdraaiende teller: het wordt steeds bekeken over 1 afrekenings jaar, wanneer je meer geproduceerd hebt dan verbruikt dan zal je meter dat (lager) punt gebruiken als start stand voor het volgende jaar. Dus hetgene je teveel hebt geproduceerd heb je gratis weggegeven.

 4. Klopt probeer gewoon 0 te draaien op 1 volledig jaar …

 5. Ja alles lager dan vorige opname ben je kwijt , zorg dat je nooit negatief komt bij opname , geef de stand zelf door en nooit negatief, de bemoeienissen van opnemers zijn enorm bij zonnepaneelhouders .

 6. Daniel schreef:

  Mijn vraag gaat eigenlijk over de vervanging van de terug draaiende teller door de digitale teller. Stel dat mijn terug draaiende teller in het negatief staat ben ik bij de vervanging door de digitale teller mijn “besparing” voor de winterperiode dan kwijt.

 7. Patrick schreef:

  de digitale meter meet enkel je verbruik en niet at je terugzet om een reserve voor de Winter op te bouwen. Gevolg, wat je niet direct opsoupeert aan geproduceerde stroom dat ben je kwijt. Dus elke gebruikte kWh wordt aangerekend. De tijd van reserve opbouwen voor de winter is dus voorbij.
  In principe zou je je huis moeten volstoppen met intelligente apparatuur die communiceert met je installatie en stroom gaat gebruiken als er een aanbod is. Alleen bij een rondvraag enkele maanden geleden in de reguliere witgoed ketens (vdborre en mmarkt) bekeek men mij even met grote ogen… Ze hoorden het in Keulen donderen. En ja de thuisbatterij zou ook een ‘spotgoedkope’ oplossing zij

  1. Dit ganse verhaal klopt niet, veel gelaat en weinig wol.

 8. Voor alle duidelijkheid als je een pv installatie heb in België en je heb nu een oude terudraaiende teller zal de vervangen worden .
  De nieuwe digitale meter die vier tellers heeft meer het dag en nacht verbruik.
  Alsook de dag en nacht(weekend) productie.
  Een bestaande installatie behoud dus het voordeel van terugdraaien tot stand nul.
  Het zij verbruik — productie.
  Dit voor 15 jaar van de eerste in gebruik name van de pv installatie.
  Na 31 dec 2020 zal dit veranderen.
  Dan betaal je je volledig verbruik maar krijg je een tegoed op al je productie ook die je zo gezegd onder nul zou gaan.
  Dit is per KWH minder als je verbruik maar er zijn dan ook wel spaken van op aanvraag van het VREG om dan de prosumenten tarief te laten vervallen.
  Maar inderdaad is het beter om dan met slimme toestellen en opslag in batterij te gaan werken.
  Deze uitleg is juist gegeven door flufius de netbeheerder van de tellers hier in België.

 9. Gerrit schreef:

  Er zijn nogal wat omstandigheden, dat je meterstand moet doorgegeven worden. Verandering van leverancier, omzetten van dubbele tariefmeter naar enkelvoudig tarief enz enz.
  ook ? Verandering van analoge naar digitale meter ????? (als je bericht krijgt ??
  Mijn zonnepanelen werden pas begin juni geinstalleerd, en met de huidige overvloed aan zon, zijn de analoge tellers al fors teruggedraaid.
  Als ik het goed begrijp moet men die mannen van Fuvius zoveel mogelijk buiten houden, en als het moet, je meterstand zelf doorgeven, vanaf de installatie van je PV; want anders verlies je alles wat je opgebouwd hebt voor de winterperiode.
  Tjonge , dit is een gevecht tegen die maffia van Fuvius/VREG om hun parasittisme tegen te houden….??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *