Wat is het beste handelen aan US of EU beurzen?

Ik beleg bij DEGIRO. Nu heb ik wat voor- en nadelen gelezen van beleggen voor dezelfde aandelen op US of EU beurzen o.a. kostenverschil, wisselkoers, tijdsverschil, dividendbelasting terugvorderen. Maar nergens heb ik het volledige antwoord kunnen vinden. Kan iemand hier duidelijkheid in scheppen.. wat is het beste handelen aan US of EU beurzen?


7 Antwoorden op “Wat is het beste handelen aan US of EU beurzen?”

 1. dollar staat eerder duur, dus op europese euro beurzen. Of na brexit nog op de engelse beurs kan gehandeld worden is zeker ook een grote vraag… als vrij verkeer van kapitaal wegvalt…

 2. Martijn schreef:

  Wil je wel of geen valutarisico nemen? Dat is de vraag

 3. Wat betreft het dividendbelasting terugvorderen is het het beste om te werken met een ETF van Think (indien je überhaupt interesse hebt in ETFs). THINK is een nederlandse ETF maker, en hier kan je, anders dan bij buitenlandse ETF makers, je dividendbelasting terugvorderen. Dit kan je terugvorderen bij de aangifte voor inkomstenbelasting. Hoop je hiermee een klein beetje te hebben geholpen 🙂

 4. Ik dacht dat je dat in Think dubbel en dik terug betaalde in de kosten aan de betreffende etf verbonden

 5. De kosten variëren van 0.15 tot 0.30%, is dit niet een beetje het gemiddelde? Hoe duur zijn vergelijkbare etf aanbieders?

 6. Volgens mij kun je het beste handelen op de beurs met de grootste omzet, daar is de liquiditeit goed. In Nederland kun je goed je dividendbelasting terugvragen bij de aangifte. Binck geeft jaarlijks een kosteloze specificatie. Ook de vooraf ingevulde aangifte heeft de bedragen in zich. Binck hanteert een dollar rekening, naast je euro rekening die je moet vullen bij het investeren in Amerikaanse aandelen, dus geen wisselkoersen. Dat heb je wel bij Zweedse, Engelse, Deense, Noorse of Zwitserse bedrijven. Transactietarief is altijd 8 euro per keer (Binck Groen label). Brede ondersteuning van aandelenmarkten. Provisie per kwartaal. Bij de Giro is het allemaal goedkoper, maar voor sommige diensten moet je extra betalen.

 7. Casper schreef:

  Ik beleg zelf bij Degiro. 1 nadeel is dat je voor bv de nasdac € 5 p.m. kwijt bent, daarnaast is bij aandelen kopen slechte € 0.50 terwijl zover ik weet bij anderen een stuk hoger ligt.
  Beleggen in NL zit je tegen te hoge kosten aan ook al valt het bij degiro nog mee met € 2.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.