Wat is het verschil tussen 1 fase omvormer of 3 fase?

Wat is het verschil tussen 1 fase omvormer of 3 fase. Ik krijg verschillende offertes. Wil de panelen op 2 verschillende locaties hebben, en 1 adviseerde 2 omvormers te gebruiken van 1 fase. Wanneer gebruik je 1 fase en wanneer 3 fase? Ivm schaduw op dak huis (bomen) en verschil van schuur naar huis wil ik solaredge omvormer incl optimizers hebben . Gaat om 16 panelen van 305 wp.


6 Antwoorden op “Wat is het verschil tussen 1 fase omvormer of 3 fase?”

 1. 1 fase of 3 fase heeft te maken met je meter kast. Tot een aantal wp kan het met een 1 fase af in een 3 fase aansluiting. Ik werk dagelijks met met het solaredge systeem

 2. Laurens schreef:

  Ik zou ook nog even iets verder kijken dan de Solaredge neus lang is en jezelf goed laten informeren over alle voordelen van Enphase micro omvormers…..

 3. Het is simpel, heb je een 3 fase meterkast kies dan een 3 fase omvormer. Zo ook voor 1fase een 1 fase omvormer. 2 omvormes is zinloos voorral bij 16 panelen. Een beetje installateur zou eerst kijken wat voor aansluiting je groepenkast is. En op basis daarvan een offerte maken.

 4. het is belangrijk hoeveel he wilt opwekken, tot aantal wp kan je met een omvormer voor een 1 fase makkelijk om af in een 3 fase aansluiting. En scheelt duidelijk in prijs.

 5. Jasper schreef:

  Ik ben begonnen met een 1 fase omvormer maar heb een 3 fase aansluiting.
  Had ook maar 8 panelen, nu komt er op basis van kosten baten een 2e 1 fase omvormer bij.
  Als ik een 3 fase omvormer zou nemen met de nieuwe panelen en de 8 huidige ben ik een paar honderd euro meer kwijt omdat ik een zwaardere omvormer moet kopen en de oude blijft dan over, op marktplaats levert die het verschil tussen de 1 en 3 fase niet op.
  En beter gespreid terugleveren is puur voor de netbeheerder, als gebruiker betaal je toch de som van 3 fase.
  Fase 1 verbruik 1000w
  Fase 2 verbruik 500w
  Fase 3 opwek 1500w
  Maakt nul op je rekening.

 6. De netbeheerders willen niet dat per fase meer als 5600W wordt teruggeleverd door zonnepanelen. Dat is vastgelegd in de netcode.
  Technisch gezien tot 5600Watt dus geen beperkingen.
  In NL kan je kiezen tussen een 1-fase aansluiting of een 3 fase aansluiting. Geen twee. Wil je dus meer als 5600Watt terugleveren dan moet je naar een 3-fase aansluiting. Nog steeds kan je er dan voor kiezen om dan maar op 2 fasen terug te leveren met 2 aparte 1-fase omvormers.
  Wil je echter op de toekomst voorbereid zijn waarbij de energieleveranciers verschillenden tarieven mogen gaan rekenen voor teruggeleverde en geleverde elektriciteit dan is het aan te raden een 3-fase omvormer te nemen. Doel zal dan zijn eerst zo veel mogelijk achter de meter te verbruiken voordat een overschot aan het net wordt geleverd.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.