11 Antwoorden op “Wat is jullie ervaring met zonnepanelen?”

 1. Waarom twijfel? Offerte laten maken door verschillende bedrijven en kijken welke het beste is.
  Na een aantal jaar heb je de panelen terugverdient en heb je gratis stroom.

 2. met de slimme meter zijn heel veel aantal jaren

 3. Slimme meter of geen slimme meter maakt niks uit, zolang je niet meer oplevert dan je zelf verbruikt per jaar is het goed.

 4. Domenica schreef:

  Wij gaan in de toekomst kiezen voor een eigen windmolen ipv zonnepanelen. Zonnepanelen zijn een lange tijd goed maar verslechteren en na een tijd moet je er nieuwe leggen. Waar ga je met je oude zonnepanelen naartoe? Ze moeten in speciale bakken op het stort weggegooid worden, dus nog eens lekker betalen. Zoek maar eens op wat je allemaal met een windmolen kan, je keuze is snel veranderd

 5. Michel schreef:

  Ik heb nu 10 jaar een reeks zonnepanelen liggen op het dak van mijn huis en ze doen het nog steeds prima. Ik merk nog steeds geen enkele degradatie in de opbrengst tov het eerste jaar.

 6. Patricia schreef:

  Panelen leggen is nog altijd de moeite waard. Kijk ook eens op de zonnekaart van jouw woning. Dan kan je al een beetje kijken hoeveel panelen hoeveel kunnen opbrengen en heb je toch al een beetje meer een idee (en onafhankelijk).

 7. Carine schreef:

  Zonnepanelen Oke, en als je dan nog kan en nuttig zou zijn.plaats een airco met verwarming. Zo kan je overschot opgebruiken in de tussenseizoenen. 2x genieten

 8. Jochen schreef:

  Zo lang je het openbare net als batterij kan gebruiken lijkt het me ook interessant. Voor ecologische redenen moet je het zeker niet doen.

 9. Vergeet niet het is beter bij kopen bij het net dan over te hebben want u producenten tarief zal anders niet zo interessant zijn

 10. Karolien schreef:

  Wij zijn volop aan het kijken en beslissen deze wk welke firma dat mag leggen. Op 6j terug verdient lijkt me een zeer goeie investering. Wij laten er ook alvast op onze zaak er leggen

 11. Birgit schreef:

  Lijkt me altijd interessant, de vraag die je moet stellen is hoeveel panelen je nodig hebt. Je hele dak vol leggen wanneer je met de helft zou toekomen hoeft niet meer aangezien er niet meer met certificaten wordt gewerkt. Ik heb een klein dak met een 13 panelen en die coveren iets meer dan ons jaarlijks verbruik. We verwarmen op elektriciteit dus voor ons zeker de moeite.
  Beter nu dan volgend jaar ook, aangezien je nu nog kan gebruik maken van de ’terugdraaiende teller’, en ze gratis een digitale meter komen plaatsen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.