Wat kan ik doen tegen opstijgend vocht?

Graag jullie advies voor een oud huis met spouwmuren. Blijkbaar last van opstijgend vocht. Wat kan ik doen? Injecteren? Maar daar zitten ook heel wat nadelen aan. En bij een spouwmuur zullen die boringen langs binnen en buiten moeten gebeuren, als ik het juist heb verstaan?! Probleem is ook, eigenlijk is het huis juist klaar met renovatie en nu is dit probleem pas opgemerkt (beginnersfout….Ik weet het wel 🙁 ). Dus indien mogelijk graag iets waar niet de halve muur moet afgekapt worden. Wat zijn jullie ervaringen, advies..? Alvast bedankt


6 Antwoorden op “Wat kan ik doen tegen opstijgend vocht?”

  1. Als er eens spouwmuur is kan je niet anders dan langs binnen injecteren. We nemen dan voorzichtig jullie plinten weg en injecteren zo laag mogelijk. Boren met stofzuiger. Daarna worden de plinten teruggeplaatst.

  2. Timothy schreef:

    Is er niet te laag geplakt, onder u waterkering

  3. Eerst nakijken tot hoe laag het pleisterwerk komt en nadien andere stappen overwegen.

  4. Bij mijn verbouwing lag de oprit te hoog t.o.v. de woning. Dacht ook eerst opkomend vocht dus heb ik de binnenmuren ingespoten. Buiten, drainagebuizen gelegd.

  5. Kristof schreef:

    Maaivelddichting is hier heel interessant… deze zorgt ervoor dat er veel minder hemelwater onder de betonplaat geraakt en zo het probleem langs buiten aanpakt. Enigste nadeel is dat je hier je fundering langs buiten moet open graven… volledig zelf te doen als dhz’er!!! (Eventueel met graafmachine)


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.