Wat kan je allemaal invriezen?

Charcuterie zoals kaas en hesp?
Brood/sandwiches?
Smeerboter/bakboter?

ik heb een maagverkleining en ik
merk dat ik zoveel weggooi..

en croque monsieur klaargemaakt mag dat?

tips zijn altijd welkom! 🍀

18 Antwoorden op “Wat kan je allemaal invriezen?”



  1. Brood en sandwich zowizo, de rest geen ervaring mee. Gemalen kaas kan ook, plakjes weet ik niet

  2. Kaas enkel geraspt, charcuterie is geen probleem, ham, kippewit, salami

  3. Niet alle soorten kaas kan je invriezen maar toch veel , hesp, vleesbrood, boterhamworst enzo is allemaal geen probleem om in te vriezen hoor. Wel best altijd een dagje op voorhand uitleggen dan. Boter vrees ik van niet, dat zou ik toch afraden. Maar je kan ook gewoon kleinere porties kopen?

  4. Ham lukt sowieso ook 😉 ik gebruik m dan wel in warme bereidingen nadien dus weet niet hoe het na vriezen op brood smaakt

  5. Brood doen wij altijd in porties in zakjes of je kan er gewoon een uitnemen en ontdooien breekt wel soms.. Ik maak mijn croques en vries ze dan in. Ff ontdooien en afbakken. Super handig

  6. Ik vries alle chaceturie in , kaas gebruik ik nadien wel enkel voor croque monsieur te maken en de ham ook of voor in de macaroni eventueel , boter heb ik nog nooit gedaan

  7. Charcuterie check ( wel harde soorten ) kaas ga moeilijk maar in een croqje ga da prima
    Boter ga ook
    Je kan zo goed als alles invriezen eigenlijk

  8. Boter invriezen kan net zoals al de andere rest, wel rekening houden met een heel beperkte houdbaarheid na ontdooiing, maar dat geld voor alles he 😉

  9. wij halen een heel brood, beleggen dit en gaat per 2 sneedjes beleg in een zakje de diepvries in, zodat je smorgens het uit de diepvries haalt recht de brooddoos in en mee naar school,tegen de middag is het ontdooit en je hebt nooit meer charcuterie dat je moet weggooien omdat het slecht is geworden…serieuze besparing. voor gewoon vriezen wij brood in zijn geheel in, en nemen er savonds uit wat we smorgens opeten. voor de rest kan je alle groenten invriezen en vlees…het enige dat niet goed is om in te vriezen in préparé.

  10. Normaal alle schelletjes charcuterie maar geen slaatjes

  11. Croques maken wij klaar maar we bakken ze niet voor we ze invriezen. Dus enkel beleg en dan zo in diepvries. Gaat prima

  12. Wij doen plakjes kaas alles van vast beleg (kip salami…) diepvries in. Ook boter lukt maar dan beter in kleine porties dan die grote potten. Plakjes kaas doen we ook maar dan voor te gebruiken in kaassaus of garnering

  13. Brood en sandwiches gaan makkelijk. Doe ik altijd. Wel afsluiten in plasticzak voor versheid en niet te lang in diepvries bewaren

  14. Celeste schreef:

    Zowat alles kan. Enkel room moet je mee opletten. Dan denk ik aan pudding en dergelijke

  15. Wouter schreef:

    Ik vries heel veel in. Kaas kan ook in sneetjes. Vries zelf fruit in bessen bananen maar kan je enkel in bv smoothie of milkshake aardbeien voor gelei coulis of bevroren in cava of coctail. Smeerkaas en boter gaan prima ik vries echt heel veel in zelfs tomaten

  16. Myriam schreef:

    Het meeste kan je invriezen en als het een keertje niet lukt weet je dat na 1 maal volgende keer kleinere verpakking kopen dan





Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *