We twijfelen over een waterverzachter?

Even jullie mening gevraagd. We verbouwen een huis en twijfelen over een waterverzachter aangezien ons dit word aangeraden… we hebben vloerverwarming gelegd en gaan werken met een warmtepomp. Zou ook daar voor belangrijk zijn. Klopt dit?
Als ik lees op waterverzachter.be lees ik daar dat dit enkel maar belangrijk is als je watehardheid boven de 25 Franse graden zou liggen. Bij ons is dit volgens de watermaatschappij 17. Ik lees ook op deze website dat je niet onder de 15 mag komen.
Helpt een waterverzachter zo veel?
Kunnen mijn toestellen zoals verwarming en sanitairwerk zoveel last hebben van de kalk?
Kan ik nadien (bijvoorbeeld na een jaar of twee, drie) deze nog plaatsen of is dit dan veel moeilijker of nutteloos omdat er al kalk in de leidingen zit. Al de leidingen zijn bij ons vernieuwd vanaf waar het water het huis binnenkomt.

Wss een domme vraag maar heb hier geen ervaring mee…


9 Antwoorden op “We twijfelen over een waterverzachter?”

 1. Johnny schreef:

  Ik vind nu persoonlijk dat het wat kostelijk ( aankoop + aanvullen + dat ik lees dat het ook elek. en water verbruikt ) is voor wat je er terug van krijgt. De meeste mensen hebben dat niet, vroeger ook niet en alles ging ook. Toestellen zijn ook verbeterd. Of zie ik dat verkeerd?

 2. kalk zet zich niet meer vast in nieuwe leidingen maar komt wel in uw kraanwerk terecht, ik zelf gebruik al 40 jaar een ontkalker maar mijn bad en douche mengkranen zijn ook 40 jaar oud dat zegt veel

 3. Wij hebben overal duidelijke kalkafzetting (toilet, kranen, douche…) en toch geen hard water naar het schijnt 🤔. We denken er ook over om een ontharder te plaatsen

 4. Verwarming en sanitair water zijn twee aparte circuits. Verwarming heeft niks aan waterverzachter, daar doe je bij de opstart eenmalig een product bij en that’s it.
  Als je sanitair water (warm en koud) middelhard is, zoals ik lees, dan is een waterverzachter weggegooid geld. Veel bla-bla en marketing, niet nodig in het grootste deel van Vlaanderen.

 5. Dieter schreef:

  Klopt niet helemaal je verwarmingstoestel warmt meestal ook het water op voor douche enzo. Warm water laat meer kalk achter dus kan je schade krijgen aan je verwarmingsketel

 6. Isabelle schreef:

  Bij ons komen ze volgende week een ontkalker plaatsen van aquacare. 1325 euro. Mijn ouders hebben al tientallen jaren een ontkalker van hun en zijn zeer tevreden. Het waterverbruik is niet zoveel meer en het aanvullen kost ongeveer 30 euro per jaar. Onderhoud om de 2 jaar geloof ik en dacht rond 100 euro

 7. Dieter schreef:

  17 Franse graden gaat nog net . Je kan een simpel testertje kopen en het zelf testen . Boven de 20 graden zou ik niet twijfelen en er een zetten . Je moet het zien als een bescherming van je toestellen als een keer stukken krijgt aan je verwarming heb je hem al bijna terug verdiend. Moest je er een overwegen kijk zeker eens bij aquarex .

 8. Vooreerst is de waterverzachterverkoop zo rot als het maar zijn kan. Uw hardheid verdraagt wel een ontkalker maar is geen must. Waterverzachterverkopers proberen altijd goedkoper te zijn dan de concurrentie maar ten koste van uwe portemonaie. Het toestel is goedkoper maar kan uw gebruikt debiet niet aan en moet veel te dikwijls spoelen wat nutteloos water is voor de riolering maar ze zijn wel de goedkoopste. Tevens verhoogde milieubelasting. De plaats, uiteraard liefst zo klein mogelijk he mevrouw en hij kan zelfs nog in dat kastje en uiteraard maar met een model van zoutblok die zij alleen leveren tegen uiteraard veel te dure prijs want uw goedkope offerte moet ergens gerecupereerd worden en ze zitten weer in uwe portemonaie. Zeeeeeer goed prof advies vragen en offertes vergelijken en terug bellen en vragen stellen.

 9. Uw verwarming is een gesloten circuit (althans dat hoop ik voor u 🙂 ) en heeft dus geen voordeel van een waterverzachter.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.