We zouden een baby/kinderspaarrekening willen openen. Welke bank is aan te raden?

Goeiemorgen, dit topic zal hier waarschijnlijk wel al gepasseerd zijn, mijn excuses hiervoor, maar ik vind het niet direct terug.
We zouden een baby/kinderspaarrekening willen openen.
Wat/welke bank verkiezen jullie?
Hoe behoud je toch zoveel mogelijk het beheer in eigen handen?
Dank je voor de reacties 😊


12 Antwoorden op “We zouden een baby/kinderspaarrekening willen openen. Welke bank is aan te raden?”

 1. Liesbet schreef:

  Wij hebben voor onze zonen en voor mijn petekind een junior-rekening bij Triodos. De keuze voor een duurzame en ethische bank was een heel bewuste keuze. Je beheert de rekening ook volledig via internet.

 2. Ik heb op mijn eigen kaart een 2 de spaarrekening pakt da je ooit pech hebt en niet anders kunt daarvan geld te nemen kan je kind je hiervoor aanklagen

 3. Anneleen schreef:

  Hier kan ik zelfs enkel aan geld van spaarrekening dochter alsk via jeugdrechter zou gaan en aankoop moet dan voor haar zijn en te verantwoorden en geld terug te betalen. Dus idd. Kzou dan ook eerder spaarrekening op eigen naam openen. Just in case.

 4. Het zou wel de bedoeling zijn om er af te blijven, zou geen grote sommen zijn die maandelijks gespaard worden. 🙂
  En zijn er mensen die ervaringen hebben met Tak21 spaarrekeningen?

 5. Wij hebben daar ook voor gekeken. Bij maatschappij waar wij er achter hadden gevraagd moest je startbedrag 1000 euro zijn en dan 50 euro per maand sparen. Dat startbedrag vonden wij te hoog, dus we sparen nu eerst bij op onze rekening tot we daar zitten om dan daarmee te starten

 6. Enig idee wat dan het beste is? Tak21 of Tak23?of bestaat er maar een “tak” meer 🙂

 7. “Hangt er vanaf wat je wil. Tak 21 is met gegarandeerd rendement dus bijvoorbeeld 2% rente gedurende heel de looptijd. Tak 23 volgt een beleggingsfonds (kunnen zowel aandelen als obligaties of beide zijn) en heeft dus geen gegarandeerd rendement. Op lange looptijd is dat meestal winstgevender dan tak 21, maar dat is dus afhankelijk van de beurs. Ik zou tak 23 nemen omdat dat op een periode van pakweg 20 jaar globaal meer opbrengt dan tak 21. Maar als je zeker wil zijn hoeveel je op einddatum hebt is tak 21 beter natuurlijk”

 8. met alle respect. wij hebben een spaarrekening voor onze dochter op onze naam, later voorzien voor haar, zij heeft daar geen weet van . ik mag ni dromen van misbruik van onze zuur verdiende centen. enja das mss niet zo netjes gedacht maar onze dochter heeft autisme en is behoorlijk manipuleerbaar

 9. Bij Fortis een junior invest plan. Staan op onze kinderen hun naam. Maar als de einddatum er is wordt het op onze rekening gestort. Je weet nooit…

 10. Sharon schreef:

  Ik heb een spaarrekening bij KBC geopend. Dit is gratis en je kan de leeftijd kiezen wanneer het vrij komt (21-25-30) , van veel is dit aan 18 jaar en da’s veel te vroeg. Staat op hun naam, dus als er je iets overkomt betalen ze 0,0€.

 11. Wij ook fortis junior plan! 1e jaar moet je wel iets van een 350€ erop zetten en de jaren erna zet je er zoveel op als je zelf kunt of wil.

 12. Wij hebben een rekening op onze eigen naam geopend zodat indien er iets aan mij gebeurt de spaarcentjes niet naar de ex gaan. Is wel in een belegging dat alles zit.
  Ik had mij laten vertellen dat als er een rekening voor de kinderen wordt geopend dat hij met de kinderen zomaar het geld kon afhalen en dat wil ik niet riskeren.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.