Welke offerte zonnepanelen kiezen?

Voor mij liggen 3 offertes.

Alle 3 met solaredge omvormer en optimizers (icm schaduw)
Het verschil zit hem in de panelen.

Welke zouden jullie voor gaan?
Graag met motivatie

Prijs verschil is minimaal en zal niet van invloed zijn bij de keuze

1- Q-cells Qpeak mono all black
2- Longi mono full black duo
3 – Heckert monocel all black

Alvast bedankt

Ps. Ik vraag niet om andere optimizer systemen of emphase. Keuze voor solaredge staat vast


8 Antwoorden op “Welke offerte zonnepanelen kiezen?”

 1. Marijn schreef:

  Qcell is top, longi is prima!
  Heckert is volgens mij niet tier 1 en daar zou ik zeker niet aan beginnen.
  Ik zou voor de Qcell gaan.

 2. Een vierde offerte aanvragen met SolarWatt glas/glas panelen en TigoEnergy optimizers? Hoeveel opbrengst wil je per jaar produceren?
  TigoEnergy optimizers zijn omvormer onafhankelijk, veilig door Rapid Shutdown bij stroomuitval, robuuster omdat minder elektronische onderdelen per optimizer nodig zijn.
  SolarWatt glas/glas panelen zijn door de Consumentenbond als beste getest vanwege de uitstekende garantievoorwaarden en de inbegrepen Full Coverage verzekering voor 5 jaar.

 3. Pascal schreef:

  SolaEdge is in mijn optiek sowieso een goede keuze. Q cells zou ik sterk afraden het moederbedrijf Hanwha maakt klusterbommen……De andere panelen die je noemt heb ik geen ervaring mee, maar ik zou zeggen: als het budget belangrijk is JA Solar en als echte kwaliteit tegen een scherpe prijs gewenst is REC. Op die laatste kunnen wij 25 jaar volledige garantie geven inclusief de arbeidscomponent!

 4. Willem schreef:

  Ik ben erg content over duitse Axitec panelen. Snel leverbaar tot 400WP, 144 cells per stuk tegen nette prijzen en met 15 jaar fabrieksgarantie en 85% opbrengstgarantie na 25 jaar. Combineren met Soalredge en een modbusmeter en je bent voorbereid op de toekomst als salderen wordt afgeschaft en bijvoorbeeld over wil gaan op batterijopslag of ander energiemanagement systeem.

 5. Pieter schreef:

  Alle drie gewone goede panelen. Qcells is Koreaans bedrijf met Duitse engineering. (het moederbedrijf Hanwa maakt idd. ook clusterbommen.) Longi is Chinees. Het was de grootste producent van zonnecellen voor vele andere fabrikanten en maakt nu ook goede zonnepanelen. Heckert is een Oostenrijkse familiebedrijf met kwaliteit hoog in het vaandel. Het is de meeste duurzame keus, want “Made in the EU” (de fabriek staat ook echt in Oostenrijk) en dus ook minder transport. De productie draait ook 100% op duurzame energie.
  Ik kan je wel aanraden om nog eens te kijken naar een offerte met glas-glas zonnepanelen. Daar betaal je iets meer voor ( ong.10% voor het hele systeem), maar die zonnepanelen gaan meer dan 2 keer zo lang mee als gewone zonnepanelen. Dus een veel lagere TCO (total cost of ownership) en ook veel duurzamer. En mechanisch sterker, dus beter bestand tegen hagel en mishandeling.
  Succes met de keuze!

 6. Cedric schreef:

  Blijft iets raar, mensen die solaredge verkiezen boven enphase. Ik vraag me echt af op welke leugens dat dit gebaseerd is.

 7. Pieter schreef:

  niet op leugens.
  informatie van aanbieder is bepalend. Wellicht zijn de aanbieders niet goed bekend en natuurlijk hebben ze voorkeur. Zij zijn mensen uit de praktijk dus vertellen mij uit hun ervaring wat het beste is voor mij.
  Maar ik vraag hier dan ook geen advies voor omvormer šŸ˜”
  Ik vraag naar ervaring en advies over die 3 panelen


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.