Welke omvormer kiezen?

Ik ben me aan het oriënteren op zonnepanelen. Er komen 14 a 16 panelen van 370 – 400Wp op het dak te liggen. het dak ligt op ZZW en heeft geen schaduw. er zijn diverse personen langs geweest en ze adviseren allemaal een andere omvormer. Welke van onderstaande omvormer(s) zouden jullie kiezen?
1 Solar edge.
2 SMA
3 Solax
Ik hoor graag welke alternatief jullie voorkeur geniet.


15 Antwoorden op “Welke omvormer kiezen?”

 1. Ronald schreef:

  Als u geen schaduw heeft op dak hoef u niet met optimizer te werken. Solar edge val dan af! SMA is een goed en betrouwbaar merk.
  Heb zelf Solar edge want heb panelen op het zuiden en panelen op oost/west. Dan is Solar edge een goede omvormer met optimizers.

 2. André schreef:

  tot er één paneel de geest geeft, of door een of andere oorzaak merkelijk minder gaat presteren, dan gaat je hele string eronder lijden,

 3. André schreef:

  Wie adviseert SolarEdge? Waarom heeft hij gepraat over Optimizers? Iemand een voorstel met micro omvormers gedaan? Wat is je normaal jaarlijks verbruik? Je hebt een installatie die buiten het gewone valt??

 4. SolarEdge is geadviseerd omdat ze daar altijd mee werken en je dan in geval van een defect paneel direct kunt zien welk paneel defect is… Mijn verbruik is 8401kW per jaar en heb een dak waar maximaal 16 panelen op passen. Micro omvormers zijn niet geadviseerd.

 5. Maarten schreef:

  Ik zou dan voor de sunpower gaan. Glas is dikker en zonnecellen zijn sterker.

 6. Maaerten schreef:

  kijk eerst even naar technische fiches. LG zit zo rond 21% en Sunpower 22% rendement dacht ik. Dus net andersom.
  Zijn geen XL panelen van een “normaal” rendement he. die zijn nog veel groter.

 7. Lg 370 is 170cm en de maxeon3 400wp panelen zijn 169cm lang, terug te vinden in de factsheets.

 8. Kristina schreef:

  Wat is het oppervlak die geplaats kan worden?
  Kunnen er met 320-300 panelen in plaats van LG370 (duur in aankoop) te werken?
  Sunpower zijn niet de standaardmaten.
  Voor de opvolging met monitor afzonderlijk zou ik inderdaad gaan voor Solaredge, indien je zelf beetje technisch bent en de gegevens kan opvolgen zou ik kostbesparend werken en voor een SMA kiezen.

 9. SMA 3-fasen omvormer en al je al optimzers zou willen neem dan die van SMA/TigoEnergy. Als je omvormer kapot is en je wil een ander merk dan werken je optimizers nog steeds. SolarEdge optimizers werken enkel icm een SolarEdge omvormer en andersom.

 10. bedankt voor alle reacties! wat is jullie ervaring met de solax omvormer is dit een goed product of toch liever de SMA?l

 11. sma door zijn opti track, goede service en kwaliteit.

 12. dan moet je er ook meteen optimizers van SolarEdge bijkopen. Ben je duurder uit en je komt nooit meer van SE af. SMA is the way to go!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.