Welke zonnepanelen, hoeveel panelen en hoe zit het eigenlijk met het aanpassen van de binneninstallatie?

Ik ben van plan om uiteindelijk dan toch zonnepanelen te leggen.
Ik weet nog zo goed als van niets, welke panelen, hoeveel panelen en hoe zit het eigenlijk met het aanpassen van de binneninstallatie?
Het betreft een vrijstaande woning met een zadeldak in Oost-Vlaanderen, waasland.


6 Antwoorden op “Welke zonnepanelen, hoeveel panelen en hoe zit het eigenlijk met het aanpassen van de binneninstallatie?”

  1. André schreef:

    Begin met je te informeren door de gespecialiseerde sites op internet te bezoeken, en je familiair maken met terminologie en begrippen,. Contacteer minstens 3 leveranciers, laat een offerte opmaken, hou je laatste energiefactuur bij, kijk ook naar de toekomst, warmtepomp,,? Electrische auto? Heb je familie, buren,vrienden, collega’s, vraag hen de oren van de kop, vermijd aldus de valkuilen. Kom met je vragen terug hier. Serieus werk, neem het niet te licht. Teller heeft een symbooltje dat aanduidt of hij terug kan draaien of niet.

  2. Ik heb mijn installatie(20 panelen q cell 295wp met optimizers en solaredge omvormer) gekocht met een zonnelening. Betaal 1,6% rente over de lening. Ze liggen op het oosten gericht op een plat dak met 14 graden helling. Panelen beginnen nu om 7 uur op te wekken en gaan door tot ongeveer 6 uur.

  3. Zuiver op het oosten?? En nog werken ze tot 18u, zelfs in de winter??? Je had de panelen beter kantelbaar gemaakt, zodat ze ‘smorgens oostelijk liggen en na de middag naar het westen kantelen, gestuurd door zonnetracker bvb.

  4. idd maar ze liggen onder een hoek van 14 graden; dat is redelijk plat. Vandaar dat ze van de achterkant nog licht vangen. Dat kan met het klimmen van de zon alleen maar beter worden.

  5. Compromis tussen hellingshoek zomer/winter, wat is de opbrengst ???

  6. Dagopbrengst is niet afhankelijk van de werking van systeem, een instraling op 1 januari of 31 december is zelfde, wat ik ook zie is dat in januari/februari sommige zonnige dagen meer produceren dan in juli/augustus; Omdat de panelen dan koeler staan, nu heb ik 30°, in augustus verleden jaar 75 °, en voor ieder graad boven de 25 hebt ge een verlies van +-0,4%


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.