Wie heeft er ervaring met Biddit?

heeft er iemand van jullie al een huis gekocht via openbare aankoop en meer specifiek via Biddit? we zijn op zoek naar een huisje en meer en meer zie je dus biddit opduiken, ik weet dat het veilig is daar niet van. maar ik weet niet goed waar ik rekening mee moet houden, kosten zijn hetzelfde etc?


27 Antwoorden op “Wie heeft er ervaring met Biddit?”

 1. Bieden op het huis dat je wil en wie de hoogste bieder is heeft het huis de biedingen lopen bepaald aantal dagen dat is ook via notaris normaal

 2. Veerle schreef:

  Ik zou het aan de notaris vragen. Het is het digitale alternatief voor de de traditionele openbare verkoop. Een informatief gesprek bij de notaris is gratis.

 3. biddit is de vroegere openbare verkoop. Een woning moet altijd via een notaris verkocht worden en dat zijn vastgelegde tarieven.

 4. alles staat normaal heel goed uitgelegd in de algemene voorwaarden van Biddit

 5. Frances schreef:

  biddit is een platform opgezet door de notarissen zelf. was overlaatst nog op t vrt nieuws. je bod is wel bindend, als je het gekocht hebt moet je wel binnen de maand het geld kunnen overmaken, net zoals bij een openbare verkoop. dus voor je bied moet je al een overeenkomst hebben met de banken dat zij dan ook dit geld gaan lenen. Maar is een veilig platform en nog heel nieuw, dus ik denk niet dat er al vele mensen ervaringen mee hebben.

 6. Mijn ervaring is slecht. geboden op een woning die te koop met bieden vanaf 185000 euro. Direct geboden om 14;00 , de eerste. Dus niemand zou dan die 1% krijgen. (tenzij wij de hoogste bieder zouden zijn. Komt er 14 seconden later een bod van 245000 euro. Haha jammer voor die persoon, van die 1%. Ik kan niet geloven dat er iemand 60 000 meer biedt. Je wilt toch zo goedkoop mogelijk die woning hebben? Waarschijnlijk het notariskantoor. De eigenaar zei dat het huis 270000 moest opbrengen anders zouden ze het verkopen via een makelaar. Oftwel een illusie om voordelig aan een huis te komen. Al heb je hoogste bod gedaan, de verkoper kan altijd weigeren. Weinig zin deze site. Je wordt belazerd en zowieso heel vaag.

  1. Inderdaad. Zelfde ervaring. Ik had het hoogste bod. De notaris belde zelfs om mijn ID te vragen en afspraak te maken voor ondertekening. Een dag later email van de notaris dat verkoper het bod niet had geaccepteerd. Die had onrealistisch hoge verwachtingen. nooit meer bieden via Biddit. Waardeloos platform en niet te vertrouwen.

   1. Gabriela grosoiu schreef:

    Ik had dezelfde ervaring. Ik was de hoogste bieder maar de verkoper vond de prijs dat hij heeft gekregen te weinig en hij heeft de binding proces gestoopt. Slechts

  2. Mijn dochter gekocht niemand boven de prijs geboden op het laatste uur was zij nog altijd de enige bieder dus was voor haar 1 uur ervoor belt de notaris dat het niet doorgaat en in de plaats van 160000 de schatting tussen de 200000 -220000 ligt als je van cham spreekt dat is het hier dus wel intussen was ze ook gaan kijken voor de renovatie kosten en kan je ook niet bieden op iets anders want boete WAT MET HET OMGEKEERDE , vraag is ook is het zo veel waard het waren sociale uitgeleefde woningen niet zo goed gelegen daar heeft de waarde dus veel mee te doen ook isolatie DUS SCAM , als ik bv een dure gitaar koop die een waarde heeft van 4000 euro en er staat bieden vanaf 3000 en ik bied alleen 3200 is die van mij of het moet er bij staan dat het bod kan weerhouden worden nog maar eens pure scam grt

 7. Jeroen schreef:

  Heb toch ook mijn vragen over de eerlijkheid. Huis met startprijs 200 000 iemand die na 16s meteen 295 000 bied lijkt me toch onwaarschijnlijk.

  1. startprijzen zijn slechts lokkertjes en hebben niets van doen met de minimale prijs die de verkoper wil accepteren. Win je een bieding dan is het nog zeer onzeker of je het huis hebt. De verkoper kan het gewoon intrekken. Dit kan zonder kosten voor de verkoper, dus het gebeurt vaak. Je kunt beter via een makelaar kopen dan weet je tenminste waar je aan toe bent

  2. Je krijgt 1% van uw eerste bod als “korting” bij de toereiking.

 8. Karaglani konstantina schreef:

  Wij hebben een huis gekocht op biddit er stond nergens op vermeld dat het huis waterschade had en de eigenaar deed zelf de rondleiding want ze woonde er nog in het huis lag vol gestapeld met dozen en 14 honden dus we konden onmogelijk alle kamers zien. Na de verkoop hebben we ontdekt dat het huis waterschade heeft van onder in de kelder tot een halve meter boven de keuken wie kan ik nu aansprakelijk maken de notaris die niets vermeld had ervan in de akte of de eigenares? Ik heb ondertussen een deskundige laten komen en om de kelder en huis vochtvrij te maken zal me rond 40.000 euro kosten wie kan mij hierbij helpen? Of wat kan ik doen?

  1. Ik ben al een tijdje op zoek naar een koophuis wat al niet evident is voor een alleenstaande. Zeker nu die biddit er bij gekomen is maak ik geen schijn van kans aangezien ik niet over een groot bedrag beschik. Toch niet eerlijk tegenover al die mensen die het alleen moeten doen.

   1. in welke regio zoek je, ik heb nl een huis te koop

  2. je kunt hier niks tegen doen. De standaard verkoopsvoorwaarden via Biddit stellen vaak dat de koper alle risicos op zich neemt, ook van verborgen gebreken. De verkoper is blijkbaar nooit verantwoordelijk. Koop nooit iets via Biddit is het beste advies.

 9. je kunt hier niks tegen doen. De standaard verkoopsvoorwaarden via Biddit stellen vaak dat de koper alle risicos op zich neemt, ook van verborgen gebreken. De verkoper is blijkbaar nooit verantwoordelijk. Koop nooit iets via Biddit is het beste advies.

 10. dieter schreef:

  Net zoals met alle online diensten waar de identiteit niet wordt gevalideert, kan je hier het spel niet volledig eerlijk spelen. Met biddit kan je zo makkelijker de prijs opdrijven wat een spijtige zaak is voor Bea.

 11. Ik vind het echt niet kunnen van Biddit. Al 2 keer een hoogste bod uitgebracht en telkens ingehouden. Waren de verkopers niet akkoord met de prijs. Dat ze dan de minimum prijs ingeven dat ze er willen van hebben.

 12. Biddit slechte ervaringen mee. Huis word aangeboden aan een zeer lage startprijs. Je steekt er de tijd in om te bezichtigen en eventuele renovatiekosten te berekenen.
  Daarna doe je een bod. Familieleden bieden hoger om de prijs op te drijven !
  Wanneer je niet over hun bod gaat , trekken ze het goed in ! Is in mijn ogen meer een oplichtingplatform. Hebben alle meerdere malen geboden en goed word ingetrokken. De enige verbintenis is je te hoge bod die je eventueel gedaan zou hebben als kandidaat koper.
  Je hebt nooit de garantie dat je het huis of grond hebt bij het hoogste bod !
  Praktijken als dit zouden eigenlijk niet mogen , maar ja belgie hé

 13. Bij ons werd steeds een hoger bod uitgebracht tot het moment dat wij er mee stopten en het huis hadden opgegeven. Reeds vroeg de ochtend nadien werden we gecontacteerd door de notaris dat de hoogste bieder niet kredietwaardig was en dat we dus toch het hoogste bod hadden uitgebracht??? Dit leek mij zo onwaarschijnlijk, waren toch blij met het huis maar ergens knaagt dit toch. De prijs van dit huis werd dus kunstmatig opgedreven gedekt door de 1ste biedingsvoorwaarde: U blijft gebonden door uw bod zelfs indien iemand een hoger bod heeft uitgebracht dan u. Indien de notaris u uitnodigt om de verkoopakte te ondertekenen en u niet verschijnt, moet u een schadevergoeding betalen. Dit neigt naar bepaalde Italiaanse praktijken maar is niet veel tegen te doen vrees ik. nog iemand met de zelfde ervaring?

 14. Mijn woning staat momenteel te koop via biddit. Mijn ex wil kost wat kost verhinderen dat ik de woning zou kunnen overnemen, dus enige optie openbare verkoop. Nu staat de woning te koop waarbij men niet verteld dat 3 are van de grond onteigend is. Men vermeld gewoon geen oppervlak, maar de betreffende grond staat mee op de foto alsof het lijkt tot de eigendom te behoren. Ook wordt er geadverteerd met opties van de woning die verwijdert of stuk zijn. De plattegrondtekeningen heeft men met veel te grote maten er opgezet en opstakels zoals schouwen e.d. verwijdert zodat het aantal vierkante meter veel grotere is dan in werkelijkheid. Ook is er met het EPC verslag geknoeid en de elektrische keuring, want deze is helemaal niet in orde. Allemaal verborgen kosten die de koper later moet ophoesten. De wetgeving verborgen gebreken is veel te gemakkelijk te omzeilen en als de bieder alsnog van de koop afziet moet hij 10% van het geboden bedrag betalen als vergoeding. Het is eigenlijk een goed verhulde vorm van oplichting…
  Kortom, zeker niet kopen via deze site. ONBETROUWBAAR!

 15. Johan Lemahieu schreef:

  Zeer recent een heel slechte ervaring gehad met biddit. Instelprijs 199000 €. Pand 2 maal gaan bezoeken en we waren wel enthousiast. Badkamer was zeer klein. 4 vierkante meter en enkel bad met scherm om een douche te kunnen nemen. Dus,dit moet helemaal vernieuwd worden. Allerlei stappen ondernomen (afspraak met de notaris en de bank). Veel berekeningen gemaakt om te kijken tot hoever we konden bieden. Intussen 2 dagen verlof opgenomen om te kunnen deelnemen aan het biedingsproces. Ik bied het bedrag van de instelprijs en tot onze grote verbazing, is er niemand die een hoger bod uitbrengt. Een half uur later wordt ik opgebeld door de notaris die mededeelt dat de verkoper de verkoop niet laat doorgaan en dat ze met de familie aan het overleggen zijn om de juiste prijs te bepalen en dat we misschien beter rechtstreeks contact opnemen met de verkopers. We contacteren deze persoon en die komt ons doodleuk vertellen dat de vraagprijs 280.000 € bedraagt. Dit vind ik echt van de pot gerukt. Een verschil van 81.000 € !! Blijkbaar zijn alle verplichtingen voor de koper en de verkoper kan altijd het bod weigeren. Nooit zal ik nog gebruik maken van dit waardeloze platform. We hebben intussen onze grieven overgemaakt aan de inspecteur van radio 2.

 16. Ik heb via Biddit een hoeve willen kopen. Na mij grondig geïnformeerd te hebben over de renovatiekost, deed ik mijn eerste bod. Tijdens het bieden had ik sterk de indruk dat er een fake bieder in de biedingsronde zat die telkens 1.000 euro hoger bood. Ik eindigde als hoogste bieder met een bod van 510.000 euro, ruim boven de start-inzetprijs van 395.000 euro. Na die stresserende biedingsronde was ik opgelucht en heel blij. De volgende morgen het verbijsterend bericht van de notaris “De verkopers vinden het bod te laag en willen er minimum 620.000 euro voor.” Ik ervaar dit als misbruik van het Biddit platform: potentiële kopers lokken met een lage inzetprijs, ze een wortel voorhouden en dan doodleuk het hoogste bod afwijzen. Ik snap niet dat de inzetprijs van de verkopers niet transparant en correct moet zijn nl in de buurt moet blijven van de wenselijke biedingsprijs die de verkopers willen. Als bieder voel je je bedrogen, gefrustreerd. Een eerste en heel slechte Biddit-ervaring dus.

 17. Opgelicht als koper. Teleurgesteld in notaris. Oplichting is pas later uitgekomen (juli 2022)

  Er waren drie partijen aan het bieden, de prijs steeg van 260.000 naar 315.000 euro. Later bleek dat er twee vrienden van de verkoper hadden meegedaan aan de bieding. Voor hen is dit vrij van risico: als zij de bieding hadden gewonnen (ttz: ik hen niet had overboden), dan kon de verkoper de veiling gewoon stopzetten. Vrij van risico oplichten noem ik dit.

  Ik besprak dit met notaris nadat het bedrog was uitgekomen. “Je hebt toch zelf 315.000 euro geboden”, en daarmee was de kous af. Dat ik dit niet had geboden als er geen twee stromannen meededen .. dat lag ze niet wakker van. Waanzin.

 18. Isabelle Veeckman schreef:

  Met Biddit moet je ook weten dat je al koper enkel plichten hebt en geen rechten. De verkoper ka´ zonder enoge vergoeding beslissen om de verkoop niet te laten doorgaan terwijl et van de koper wel wordt verwacht tijdig fondsen te hebben vrijgemaakt voor de aankoop. Het sysreem zit op dat vlak helemaal verkeerd! Je moet maar eens kijlen hoeveel woningen er terug ingetrokken worden! Zo oneerlijk!

 19. Met Biddit moet je ook weten dat je al koper enkel plichten hebt en geen rechten. De verkoper ka´ zonder enoge vergoeding beslissen om de verkoop niet te laten doorgaan terwijl et van de koper wel wordt verwacht tijdig fondsen te hebben vrijgemaakt voor de aankoop. Het sysreem zit op dat vlak helemaal verkeerd! Je moet maar eens kijlen hoeveel woningen er terug ingetrokken worden! Zo oneerlijk!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.