Wie heeft er ervaring met het sociaal woningfonds?

Beste Mensen: ik kennis genomen van een sociaal woningfonds(2 %) tot een bepaald inkomen.. heb vernomen lange wachttijd iemand hier ervaring mee of toch bepaalde banken aanspreken en welke Bank dan…voor woonkrediet op 20 jaar


16 Antwoorden op “Wie heeft er ervaring met het sociaal woningfonds?”

 1. Er is ook een sociaal leningfonds voor een eerste woning Onesto in Beveren is er een kantoor

 2. Sociaal woningsfonds leen je aan 2% MAAR ik heb 2 jaar geleden bij Argenta bank geleend aan 1,9% nog voordeliger dus en je hangt niet vast aan al die regeltjes (vb je moet er zoveel jaar blijven wonen etc…).

 3. Noella schreef:

  Ik kreeg ook betere voorwaarden bij Argenta.
  Wel mocht ik een hoger bedrag lenen bij t Sociaal Lenigfonds

 4. Katrijn schreef:

  Ik zou idd eens horen bij een bank. De rente staat heel laag op de moment 😉

 5. Ook goed om te weten dat je eigen bank niet steeds de voordeligste is… was bij Belfius al jaren klant en deden totaal geen effort. Kwamen zelfs in mijn lijstje bij een van de duurste uit, KBC ook trouwens.

  KBC heeft wel een hele boek die ze meegeven als je info gaat vragen over woonleningen. En daar staat wel veel goede, duidelijke info in over hoe da aankoop van een woning in zijn werk gaat. Rol van de notaris, verschillende soorten afbetaling, …

 6. Opletten, is geen hypotheeklening, dus als je nadien een bedrag wil bijlenen , dan betaal je terug notariskosten. Je zit met heel wat vast aan deze lenigmaatschappij, je kan met je eigen huis echt niet doen wat je wil. Ik zou er nooit meer lenen.

 7. Ik ook via Vlaams Woningfonds, ben er heel tevreden over, kreeg een paar verplichtingen zoals electrische garagepoort omdat ik toe 3 kinderen had onder de 10 jaar en ern deur vanuit het huis naar de garage moest er ook zijn, maar nooit spijt van gehad

 8. Liliane schreef:

  Ik heb net aanvraag ingediend,volgens de berekening kom ik in aanmerking,2 maanden geleden niet de ene zei dat ik de kindervergoeding de helft mocht inbrengen daar het ouderschap was dus 100€ te kort 2 maanden later zei de andere dat ik het helemaal mocht inbrengen ,dus nu deed ik wel aan alle voorwaarden.
  Ze zeiden dat 3 weken zou duren voor krediet aanvraag’
  Onlangs een app gevonden gebeld voor afspraak kon pas binnen 4 weken en dan nog eens 3 weken voor je wist of je de lening had
  Makelaar gebeld die kon echt niet 7/8 weken wachten😱
  Dan naar immotheker finotheker gegaan gistere papiere voor aanvraag krediet getekend 😄

 9. Keyhome van keytrade bank kan je online simuleren en nadien aanvragen. Zij zitten onder 2%. Proberen kost niks en ikzelf ben zeer tevreden van keytrade als bank.

 10. Vmsw daar heb ik geleend gelijkaardig aan vlaams woningsfonds

 11. Wij gaan een sociale koopwoning kopen via swal. Wij mogen het maximum bedrag lenen en extra voor vloer en keuken die zelf te plaatsen is. Is aan max 2,2% interest. Is ook bij vmsw.

  1. Latifa schreef:

   Mag ik vragen hoeveel dat de kosten waren voor het kopen van een sociale woning? Ik vind er ongelofelijk weinig van terug en de maatschappij is zelf ook zeer vaag.

 12. Brigitte schreef:

  Bij axa eens luisteren steeds voordelig en laten ook weten als je er voordeliger uitkomt,woningfonds niet altijd voordeliger hoor

 13. Goeiedag ik ook geleend bij Vlaams woning fonds.. ze zeiden tegen mij dat het tot 2 maand kan duren… heb een aanvraag ingediend op 7 maart en op 29 maart kreeg ik te horen dat de lening is goedgekeurd en kreeg de aanbod schriftelijk thuis van Vmsw die ik moest tekenen en terugsturen. Het duurde nog geen 4 weken!!! Dus ben superblij!

 14. Hallo,

  Ik heb lening genomen van vlaams woningfonds mijn eerste vraag is of ik van vlaams woningfonds kan overstappen naar andere bank?

  2de ik heb gehoord van iemand stel u voor dat je app koopt voor 100.000€ en dat je na 5 jaar uw app verkoopt aan 120.000€ dat je die winst van 20.000€ voor vlaams woning is? Is dat waar?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.