18 Antwoorden op “Zelf brood bakken, welke bloem gebruiken jullie?”

 1. Wij gebruiken speltbloem van horta. Heel tevreden van. We doen er wel een schepje broodverbeteraar bij om het luchtiger te hebben

 2. Isabelle schreef:

  Aveve heeft heel veel soorten. Wij kopen altijd onze bloem daar, in zakken van 10 kg voor de witte bloem (927 of 945) en 2,5 kg voor de meergranenbloem (611 of 933). Ik bak steeds 4 broden in één keer in de oven, daarna halveren en in de diepvries.

 3. Veerle schreef:

  Wij gebruiken aveve wisselen veel af en kopen grote pakken. Vroeger kochten we ook aldi maar dat recept is aangepast waardoor er niet genoeg gist in zit en vanalles misloopt in het machine. Nu gebruik ik de broodbloem van aldi voor pannenkoeken en ontbijtcake.

 4. Vroeger gebruikte ik ook de all in mix van aveve, maar nu gebruik ik de all in mix van de colruyt gewoon mix en boerenbrood

 5. Ik haal mijn bloem in aveve, Je hebt er een ruime keuze aan bloem, en ga nu eens proberen met all-in dat brood heb ik ook al geproeft en is heel lekker. Je hebt tevens een kaart waar je punten op krijgt.,

 6. Nathalie schreef:

  Ik bak niet zelf brood maar gebruik die van aveve wel voor zelf zo mini-broodjes te bakken voor bij de soep. Of inderdaad de italiaanse mengeling ofzo om te serveren met lookboter…

  Aangezien ik dit niet vaak doe koop ik wel de kleine pakjes maar dat is voordeliger dan bij de bakker mini broodjes te kopen 🙂

 7. loem van merk colruyt. Zelf zout, (droge) gist en water toevoegen. Optioneel wat vetstof (doe ik enkel bij wit brood) en suiker (nog nooit gedaan)
  Iedereen vindt mijn broden lekker 😉

 8. ik gebruik van aveve en soms bioplanet brood voor in de bakmachine,

 9. Vanessa schreef:

  Wij halen onze bloem in de colruyt gewoon de bloem voor wit brood , we maken onze broden met 600gr bloem, 200 ml water, 200ml melk, 10gr droge gist, 10gr zout, 35gr boter en 6 gr suiker , in de voederhoeve (speciaal winkeltje in de buurt) kopen we boter met suiker gemengd zeer lekker en super mals brood

 10. wij maken ons brood met de machine. Maanden heeft dit stil gezeten en ik denk dat ik iet smis doe . Broden komen er ongerezen uit en plakkerjg, hetgeen ik ervoor niet had. Wat is jullie volgorde van droge stof in de bak doen.Ik doe eerst het water dan de meel en dan in elke hoek apart 1 voor zout en 1 voor gist. ergens moet het hier aanliggen, maar weet het niet meer.

  1. Eerst de 5,5gr droge gist (helft van zakje) in de hoek , dan de bloem 500gr , dan 2 El olie, dan 300 ml water en dan koffielepel zout

 11. Vanessa schreef:

  Eerst bloem dan water en melk, dam Gist in ene hoek zout. Suiker en boter andere kant

 12. Ik heb het beste resuldaat met de gist er eerst in de doen, dan de bloem ,dan water, zout en boter. Beschrijving goed lezen,als je die volgt geen brobleem, gist en zout zo ver mogelijk van elkaar scheiden.

 13. ik bak met zwarte woudbloem, dat is een mix van allerlei granen. Zelf voeg ik er nog gemalen fenegriek, kurkuma, zwarte peper, komijn, chiazaad en lijnzaad bij. Ik doe iets meer als de helft in het bakblik, dan sesamolie en 300 ml lauw water, dan de rest van de bloem en bovenop een klein schepje droge gist. Dan 3u programma in de machine. Ik heb heel lekker gezond brood

 14. Lisette schreef:

  met welk merk bakken jullie van brood machine

 15. Vanessa schreef:

  Aveve, vroege Aldi en Colruyt, ermee gestopt omdat het brood eigenlijk niet lekker was. Maar nu toch maar eens avave geprobeerd en ik tover het ene lekkere brood na het andere op tafel

 16. Bestellen bij een CSA netwerk 🙂 Dan heb je biologisch graan. Kijk misschien eens in de buurt waar je woont of er een is?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.