11 Antwoorden op “Zelf wasmiddel maken?”

 1. Michaela schreef:

  ik maak het al twee jaar zelf… recept vind je op internet 😉

 2. Even uit nieuwsgierigheid…krijgen jullie met het zelfgemaakte wasmiddel de kledij weer helemaal proper? Ik werk namelijk in een groot bedrijf (waar ze waspoeders maken…dash, ariel,..) en om de vlekken eruit te halen zit er toch een bepaald product in verwerkt om dit mogelijk te maken, vandaar mijn nieuwsgierigheid 🙂

 3. Echt kleding met vlekken doe ik vooraf wel insmeren met wasmiddel en vlekkenpoeder.
  En de witte af en toe op 95 graden en lekker in het zonnetje drogen.

 4. Evelien schreef:

  Ik doe er soms vanish bij en vlekken even voorbehandeling.

 5. ik maak ook mijn wasmiddel zelf veel goedkoper & voor vlekken doe ik er oxi action bij witte was altijd op 90 graden & ik doe ook altijd soda in mijn trommel doe dit al 3 jaar zo

 6. Vanessa schreef:

  Ik doe het ook al een jaar zelf. Ik gebruik nu ook veel minder spullen als vanish ed. Wat je zelf maakt is veel zuiverder en puur zeep. De commerciële producten daarentegen zitten (volgens mij) vooral vol met additieven (kleurstoffen, geurstoffen, product om te dien schuimen, siliconen,….) die niets toevoegen aan de waskwaliteit, maar vooral dienen op de producten visueel aantrekkelijker te maken….

 7. Sandra schreef:

  5 liter water / 80 gram geraspte zeep. (gewoon zelf effe doen) Water op het vuur zetten zeep erbij doen. Roeren tot de zeep gesmolten is. Vuur afzetten. 24u laten afkoelen. Met de mixer goed losmaken. En klaar. Doe dit ook al jaren zo. Super-goedkoop en heel gemakkelijk. 😉

 8. Sandra schreef:

  Ik ga altijd de goedkoopste blok zeep kopen die je bij de Delhaize kan vinden. Maar de meeste gebruiken Marseille zeep denk ik. Maar ik vind die te duur. 😉

 9. En gebruik je dat dan voor zowel witte was als gekleurde of zwarte was?

 10. Sandra schreef:

  Ja, idd. Ik gebruik enkel die zeep. Zelfs voor mijne kookwas of voorwas. Vandaar dat ik ook meteen 5 liter maak. 😊


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.