15 Antwoorden op “Zijn er onder jullie die bekend zijn in het beleggen van vastgoed ?”

 1. JA toch voor een groot deel, fiscaal, juridisch kostprijs, huurcontracten, etc

 2. Ja ik heb wat spaarcenten en ik zou iets willen kopen (appartement,huis ofzo) om dan te verhuren
  Waar zou ik op moeten letten bij het kopen, hoe kan ik weten dat het bijvoorbeeld 200k waard is als het maar te koop staat voor 180k ofzo

 3. Vastgoed lijkt me nogal gevaarlijk (mijn mening)
  1)Opkomst van internet koopjes -> alleen voeding, warenhuizen overleven.
  kleding, witgoed, multimedia, werkmateriaal,… -> zie amazon, alibaba, bol, troostwijk,…..
  2) woningen? Als de rente stijgt?
  3) rusthuizen? De markt (volgens mij) heeft dit al ingeprijst, nog wel een stijging in deze markt waarschijnlijk.

  Hmmm vastgoed welk segment was je aan het denken?
  Stop er zelf niet te veel tijd in, omdat ik NEGATIEF ben over vastgoed. (Mijn mening, je mag een andere hebben)
  Mischien een segment/idee vergeten.
  Ik ben altijd bereid om bij te leren.

 4. Ben op dit moment ook voorzichtiger met vastgoed. De hausse zoals ze in België is geweest afgelopen 2 decennia kan moeilijk aan blijven houden…
  Alvast een boekentip: ‘Zo wordt je steenrijk’!

 5. 18 Was ik in 1987 toen ik met 200.000BEF (jawel, 5.000€) en een krediet aan 10,85% (20 jaar vast) mijn eerste vastgoed kocht. Het was een oud vrijstaand huisje wat ik enkele jaren verhuurd heb en toen weer verkocht heb. Het was allemaal eenvoudig, want door dalende rente stegen vastgoedprijzen. Zo was het simpel: 200.000 eigen middelen, 1.000.000 van de bank er bij, wachten en verhuren tot het 1.400.000 waard was, terug verkopen en je 200.000 was er 400.000 geworden. Als je dat een paar keer kan doen, dan gaat het snel. Kan je met werken niet verdienen. De schuldhefboom deed zijn werk dus heel goed. Belangrijkste vraag is nu: kan en zal die schuldhefboom de komende 20-30 jaar nog werken of is het risico groot dat ie in omgekeerde richting gaat werken? Nu, 30 jaar en 3 “baanwinkels” later, ben ik voorzichtig. Of ben ik oud aan het worden? 🙂

 6. Exact wat ik bedoel! De meerwaarde op vastgoed is niet zo’n zekere factor meer imo..

 7. Denk dat het mss inderdaad de andere richting kan gaan maar als je dat dan verhuurd zal het denk ik nog altijd meer opbrengen dan wat de waarde van het vastgoed zelf zal dalen want de wereld is maar zo groot en er komen steeds maar meer mensen bij en de plaatsen worden beperkter en beperkter of zie ik dat verkeerd ?

 8. het grootste risico is wanneer je vastgoed “onder water” komt te staan. Als de waarde sneller daalt dan je schuld krijg je een probleem met de bank. En jij niet alleen, de buurman ook. Je krijgt dan een domino-effect… Heb je geen schuld (meer) dan moet je niet verkopen, maar ook huurprijzen kunnen hierdoor onder druk komen. Ik zeg niet dat dit zal gebeuren, maar het is een bestaand risico waar je best rekening mee kan houden.

 9. Ik heb nog nooit gegokt. Een berekend risico nemen is iets anders. Als ik meer kansen dan risico zie, dan doe ik het. Is het omgekeerd, dan blijf ik er met mijn handen af. Verlies beperken is belangrijker dan winst maken. Vergeet nooit dat na een daling van 50% je een stijging van 100% nodig hebt om terug op “start” te geraken…

 10. Rente kan niet laag blijven of de pensioen fondsen brengen niks op -> een massa mensen kwaad
  De rente kan niet stijgen of de roverheid gaat failliet -> een massa kwade mensen
  🤔

 11. De laatste tijd zie ik dat er veel vakantie vastgoed; genre centerparcs, Roompot, … wordt aangeboden.

 12. Eerste vraag die dan bij mij opkomt is: “Waarom willen die verkopen?”

 13. Ik vraag het mij ook af. Sommige fondsen verkopen hun aandeel. Anderzijds kopen andere fondsen dan weer aan. KBC kocht de helft van het vastgoed in centerparcs Vielsalm.

 14. zij vragen mensen mee in te stappen in het verwezenlijken van hun project en als vergoeding krijg je een bepaald percentage van je investering onafhankelijk van de eventuele verhuur van je huisje , echter zij houden er wel een beheersvergoeding vanaf en in veel gevallen gaat de fiscus het zien als een handelshuur of gemeubelde verhuur , dus minder interessant .


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.