Zijn glas glas panelen echt zo veel beter op termijn?

Zijn glas glas panelen echt zo veel beter op termijn als dan wat beweerd wordt en zijn ze minder brandgevaarlijk? als ik google krijg ik alleen maar info van bedrijven die ze zelf verkopen en zullen altijd beweren dat de duurdere prijs op termijn terugverdient wordt door en hogere langere termijn opbrengst. Is dit een verkooppraatje of…..


14 Antwoorden op “Zijn glas glas panelen echt zo veel beter op termijn?”

 1. er zijn veel merken dat dit ondertussen doen, als je gaat naar een Solarwatt paneel, betaal je inderdaad meer dan een traditioneel paneel, maar het merk Bauer heeft dit ook en zijn ten opzichte van een LG paneel en dergelijke toch goedkoper, met zowel 30 jaar garantie op product als op rendement.

 2. dat is bij alle glas glas panelen, lage wp is daarvoor niet slecht. Glas glas van solarwatt zijn ook maar 300wp en dat is 1 van de duurste. Als je plaats hebt voor het te leggen, kun je beter naar een 300 wp gaan doordat het goedkoper is, dan
  Het dubbele te betalen om oppervlakte uit te sparen. Als je bvb van een LG paneel
  De 320wp versie of de 370wp versie bekijkt van prijs, is de 370 bijna dubbel zo duur voor 50wp verschil.

 3. klopt maar dat zou beteken dat je ook meer micro’s nodig hebt en meer bevestigingsmaterialen en installatie kosten en kabels etc etc. Dus valt uiteindelijk wel mee.

 4. Maarten schreef:

  Ik vind Bauer vooral heel commercieel. Ik heb een beetje een hekel aan merken die zich Duits voordoen…

  Ik zou geen moment twijfelen om solarwatt te kiezen. Is veel sterker dan een LG paneel.

  Ik denk dat er trouwens niemand echt met grote zekerheid op uw vraag kan antwoorden.
  Zonnepanelen gaan nu eenmaal niet zo vaak en zo snel stuk.
  Glas-glas panelen beschermen wel veel beter de zonnecellen. Jarenlange blootstelling aan windvlagen en ruige weersinvloeden en het hierdoor opbollen en torsen van panelen, kan tot degeneratie en haarscheurtjes leiden op langere termijn. Zeker als slechte kwaliteit…
  Maar vergeet het dat een glas-glas paneel ineens op lange termijn een grote meeropbrengst gaat genereren. Maar biedt wel iets meer zekerheid misschien. Maar als een glas-glas paneel niet degelijk gebouwd wordt, dan zal het evenmin z’n beloften kunnen waarmaken…

 5. Marcel schreef:

  waarom klopt die belofte niet op lange termijn? ik heb paar grafieken gezien waaruit blijkt dat reguliere panelen na 20 jaar snel terug gaan in rendement daar waar glas glas zeer langzaam terug gaan. Maar of dat waar is…

 6. ik denk nog op het oude systeem. Uiteindelijk is het belangrijkste dat ze er 20 jaar kunnen liggen. Als je bekijkt wat de oude panelen nog dien na 15 jaar, is dat helemaal niet slecht. Iedereen piekert zich dood over een a-merk. Tijd van subsidie werd er grotendeels goedkoop en chinees gelegd. Als je 1000 a 1500 euro kan uitsparen door naar een lager merk en dergelijke te gaan, is uw terugverdientijd ook aanzienlijk korter plus dat de Chinese panelen bvb van nu, ook een pak sterker zijn dan die van 15 jaar terug. Je hebt systemen met enphase, en heel dure panelen, dat uiteindelijk pakken meer kosten om het zelfde te bekomen. Gaan misschien wel iets langer mee, maar als je dan kijkt naar wat u een ‘chinese’ opstelling opbrengt op 15 jaar en wat het dure systeem opbrengt, heb ik liever goedkoper gelegd.

 7. Marcel schreef:

  en wie weet zijn er over 20 jaar wel veel betere goedkopere alternatieven en zijn de huidige panelen achterhaald of veel goedkoper geworden

 8. Glas op glas is gevoelig voor micro scheurtjes. 2% uitval wordt normaal gevonden. Het paneel zit op 4 plaatsen vast en als de onderconstructie beweegt (warm/koud) dan kan er torsie op de paneel komen.

  1. Glas-glas is juist ongevoelig voor micro scheurtjes . Dit is het grote voordeel .
   Door de neutrale zone die je krijgt door aan 2 kanten van de cel een zelfde dikte van glas te lamineren kan er geen micro scheurtjes ontstaan.
   Ook met de vocht warmte test scoort Glas-glas beter.
   natuurlijk spreken we over een degelijk glas-glas panelen fabrikant zoals Solarwatt en niet over een Aziatische namaak Bauer en Luxor.

 9. Marcel schreef:

  Grappig is dat verkopers van de andere reguliere panelen juist aangeven dat er bij die panelen juist meer kans op schade is en op torsie door het plastic en dat dit laatste niet zo duurzaam is als glas….

 10. Pascal schreef:

  Even gewoon merk-onafhankelijk! Of glas-glas beter presteert of niet hangt af van de gebruikte cellen. Wel zijn glas-glas panelen sterker (en zwaarder) en zullen er MINDER snel microcracks (scheurtjes in de cellen) optreden. De reden daarvoor is heel simpel (natuurkunde) bij glas-glas zitten de (extreem dunne en kwetsbare cellen) exact in de middellijn van de doorsnede van het paneel. Die middellijn wordt bij buiging immers nooit langer of korter. Verder is de kans dat er via de onderkant vocht intreed beduidend kleiner als bij een EVA (folie aan de achterzijde). Toch is het niet zo dat je kunt stellen “het een is beter als het ander” Dat ligt aan talloze factoren en ook aan wat de specifieke situatie is. Daarbuiten zijn er ook glas-glas panelen die goedkoper zijn als sommige merken glas-folie panelen (bij gelijk Wp). Kortom: het is en blijft maatwerk en ook een kwestie van voorkeur.

 11. Glas glas is veel beter dan de gewone zonnepanelen. Deze leveranciers geven garantie op GEEN microcracs. Omdat de zonnecel tussen twee platen glas zitten is er geen verschil in uitzetting en ook als je er over zou lopen krijg je geen microcracs.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.