Zonnepanelen leggen in 2020 of wachten op nieuw premiesysteem?

Denk erover om toch zonnepanelen te nemen.
Nog dit jaar doen? Of op de premie van volgend jaar rekenen?


8 Antwoorden op “Zonnepanelen leggen in 2020 of wachten op nieuw premiesysteem?”

 1. Patricia schreef:

  Dit jaar. Premie kan ni op tegen het oude systeem

 2. Dit jaar zo snel mogelijk je krijgt vanaf het jaar 2021 1500€ terug en als je het nu nog laat doen. Krijg je 15 jaar terug werkende meter veel voordeliger 😜😅 veel zuiniger we hebben alles laten uit rekenen en op 5 jaar hebben we alles er al uitgehaald 👍

 3. Micheline schreef:

  lees de krant er werden nieuwe maatregelen aangekondigd, o.a. 1500€ premie, zonder terugkerende meter

 4. 150 euro per kwp de de meeste zouden rond de 300 a 600 krijgen

 5. Goh die 1500 euro premie kan snel weg smelten.vanaf volgend jaar ga je volledig werken op het nieuw systeem. Maw. Zelfconsumptie zal de nieuwe norm zijn. Dus hoe meer je laat draaien tijdens de dag (zon) hoe beter voor u. Prosumenten taks is niet meer te betalen dan wel je reëel verbruik aan de prijs die op dat moment de elektriciteit kost. Dus weinig zon zal duurdere maanden opleveren. Ok je moet het bedrag van je prosumenten taks verrekenen want deze betaal je niet meer dan. Zelfconsumptie zou je toch +/_ meer dan 45 % moeten halen .
  Hier hebben we ze laten plaatsen in 2020 en als er niks zal veranderen kan ik voor 15 jaar nog gebruik maken van de terugdraaiende meter. Dit zal ik nu 2 jaar in de gaten houden en dus de taks betalen om dat eigenlijk te zien of ik er winst kan uithalen als ik volledig overga op zoveel mogelijk zelfconsumptie.
  Nu krijg je dus momenteel nog 2 opties.
  1. Terrugdraaiend systeem met taks ( deze regel kan nog tot eind 2020)
  2. Direct op zelfconsumptie draaien en geen taks betalen.
  Weet dat als je keuze 2 direct aanvaard je niet kan terug keren naar keuze 1. Omgekeerd wel.
  Kanttekening: veel mensen reageren dat ze die digitale meter niet wensen te hebben. Weet dat dit niks veranderd aan je keuze . Je kan perfect opvragen wat je terug steekt. Dus met alle zever die deze meter al veroorzaakt heeft, hij is in theorie dezelfde als je meter dat je terug ziet draaien. Integendeel je kan er veel meer op aflezen maar dit ter zijde.
  Ik bedoel maar dat je premie dat je krijgt in 2021 snel kan opgesoupeerd worden als je te weinig zelfconsumptie er kan uithalen.
  Een batterij is enorm verlieslatend nog . Je haalt ze er nooit uit wegens te duur nog. Levensduur is immers 10 jaar . Veel te weinig om winst op te maken.

 6. Dit jaar, komt op langere termijn voordeliger uit

 7. Jurgen schreef:

  Als je het nu nog doet kan je kiezen voor 15 jaar terugdraaiende teller, met de premie van volgend jaar vervalt deze optie.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.